Santtu Heikkinen alitti EM-kisojen tulosrajan

Kuva: Antti Raunio
Santtu Heikkinen on heti keväästä kovassa kunnossa, siitä todisteena tuli heti uusi ennätys 3000 metriltä.

Lempäälän Kisa Yleisurheilun sääksjärveläisjuoksija Santtu Heikkinen jatkaa siitä, mihin mainion viime kauden ja menneen hallikauden jäljiltä jäi. Nuoren miehen kehityskäyrä näyttää vakaasti ylöspäin sojottavaa kuvaajaa.

Jyväskylässä 25. toukokuuta kauden avauskisassa Santtu Heikkinen juoksi ennätyksensä ja kolmen ikäluokan seuraennätyksen 3000 metrillä ajallaan 8,21,52. Aika alittaa Tallinnassa heinäkuun puolivälissä pidettävien nuorten EM-kisojen tulosrajan kyseisellä matkalla. Santulla onkin kinkkinen miettiminen, mitä matkoja hän Tallinnassa juoksee. Mieluisimmat matkat ovat olleet 800 ja 1500 metriä, mutta myös esteissä on menestystä tullut nuoremmissa ikäluokissa.

Heikkisen kilpailukausi jatkuu kuluvalla viikolla 1500 metrin kisalla ja kauden huipputapahtumassakin eli Paavo Nurmi Gameseissa Santtu on mukana joko 800 metrillä tai esteissä.

Jyväskylässä mukana oli myös LeKin Leevi Keronen, joka juoksi niin ikään loistavasti oman ennätyksensä ja hävisi Santulle vain nelisen sekuntia ajallaan 8.25,65.

 

Lue myös:

Santtu Heikkinen juoksi uuden nuorten Suomen ennätyksen