Vaaliuurnille vaikuttamaan!

Keskiviikkona 26.5. alkoi kuntavaalien ennakkoäänestys.

Viime kuntavaalien äänestysaktiivisuus vuonna 2017 oli 58,8 prosenttia. Yllättävän moni jättää siis äänioikeutensa edelleen käyttämättä. Miksi näin?

Saattaa olla lomamatkaa, pitkiä työpäiviä, flunssakierrettä tai ei muuten vain huvita lähteä äänestyspaikalle. Saattaa olla, että äänestämistä pidetään katteettomana. Äänestäjä ajattelee, että siellä sitä nyt ajetaan turuilla ja toreilla kaikenlaista asiaa, joka unohtuu samantien, kun ehdokas pääsee läpi. Tai saattaa olla, että uskoa omiin vaikutusmahdollisuuksiin ei ole. On aika yleistä, että ihminen ajattelee äänestämisestä samalla tavalla, kuin ilmastonmuutoksesta. Ettei minun äänelläni nyt ole niin väliä. Ettei yksi ihminen voi saada tarvittavaa muutosta aikaan.

Väärin.

Ehdokas on sinun äänesi, jonka haluat esille. Kun valitset ehdokkaan, joka ajattelee asioista samalla tavalla ja ajaa asioita, joita sinäkin ajaisit, saat äänen, joka puhuu puolestasi, kun kunnan asioista päätetään. Silloin sinä istut kokouksessa ja otat kantaa. Siis vaikutat.

 

Näin vaalien alla näkee lehtien ja somen palstoilla runsaasti lupauksia. Laajamittaisen määrän kirjoituksia puolesta ja vastaan. Mielipiteitä on niin paljon, että niiden joukosta voi olla tuskallisen vaikeaa löytää omaansa.

Vaalikone on hyvä tapa löytää oma ehdokas. Ihminen, joka vastaa arvo- ja ajatusmaailmaltaan omaasi. Monen muun ehdokkaan tavoin, olen itsekin käynyt täyttämässä Lempäälän-Vesilahden Sanomien vaalikoneeseen omat vastaukseni ja suosittelen sitä lämpimästi, jos numero on vielä haussa. www.lvs.fi/vaalikone

Ennakkoäänestys on käynnissä ja varsinainen vaalipäivä on 13.6.2021.

Nyt vain yksi-kaksi-kolme… Vaaliuurnille vaikuttamaan!

Jani Seppälä, kokoomus Lempäälä 123