Hyvinvointia ja turvallisuutta tulevaisuuteen

Kunnallisvaalien äänestyspäivä on jo lähellä, toivottavasti äänestysprosentti on aikaisempaa korkeampi. Viimeaikaiset tapahtumat politiikassa ovat olleet näkyvästi esillä ja ihmisten huulilla. Moni on kiinnostunut tapahtumista politiikan kentällä, ja hyvä näin. Enpä olisi itsekään vielä muutama vuosi sitten uskonut lähteväni mukaan politiikkaan, tällainen tavallinen perheellinen mies. Näin kuitenkin kävi, en voinut enää seurata sivusta tätä aina vain erikoisemmaksi mennyttä politiikka ja päätöksiä niin kunta- kuin myös valtiotasolla.

Olen yrittäjäperheestä, oma pitkä yrittäjätaival sekä yhteistyöprojektit ympäri Suomen ovat koulineet toimimaan taloudellisesti järkevästi erilaisissa olosuhteissa. Itse olen aina kokenut työnteon kannattavaksi ja merkitykselliseksi. Tämän takia olen huolestuneena kuunnellut joitakin ystäviäni, joilta on kadonnut usko työn tekemisen kannattavuuteen.

Viime vuosina useammatkin tuttuni ovat kertoneet, ettei töissäkäynti ole enää välttämättä kannustinloukkujen takia kannattavaa. Tätä en ymmärrä, tehdystä työstä pitää saada kunnon palkka ja työn teon on aina oltava kannattavaa. Työnteolla on aina ollut ihmisten elämässä olennainen ja tärkeä merkitys niin paikkansa löytämisessä kuin myös itsensä toteuttamisessa.

 

Paljon on asioita, joihin äänestäjien valitsema edustaja voi vaikuttaa. Valtion ja kuntien tärkein tehtävä on asukkaiden hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen.

Terveydenhoito ja yleinen hyvinvointi on tärkeimpiä asioita ja niihin kohdistuvat resurssit on turvattava. Näin vaikeana korona-aikana terveydenhuollon toimivuuden tärkeys on vielä korostunut entisestään.

Näiden resurssien turvaamiseksi turhat investoinnit on minimoitava ja velkataakan järjetön kasvattaminen lopetettava. Verotus on täällä kovaa, silti kerätyt varat eivät aina riitä edes tärkeiden peruspalveluiden riittävään ylläpitoon. Ylenpalttinen velanotto ja ainainen verotuksen kiristäminen kuitenkin enemmänkin kurjistavat asukkaita, sillä varat käytetään osin täysin vääriin asioihin.

 

Monessa asiassa on jo pitkään tuntunut, että nykyinen kehitys kulkee aivan väärään suuntaan. Monet ennen itsestäänselvät asiat ovat kääntyneet päälaelleen.

Hyvänä esimerkkinä toimii itsenäisyyden, Suomen lipun sekä suomalaisten perinteiden ja arvojen kunnioitus. Tuntuu jo välillä, että on melkein rikollista sanoa olevansa isänmaallinen suomalainen. Kyllähän sitä pitää myös voida ajatella oman maansa parasta ja olla ylpeä omista saavutuksistamme tuntematta siitä syyllisyyttä.

 

Paikallisuus etusijalle, lähipalveluiden ja tuotteiden käyttöä pitää tukea kaikilla mahdollisilla toimenpiteillä. Tuntuu suoraan sanottuna absurdilta esimerkiksi kuljettaa meille katukivet Kiinasta. Suomalaisten katujen reunakivistä 95 prosenttia tuodaan Kiinasta, vaikka suomalaisillakin louhimoilla riittäisi kiveä.

Kaiken lisäksi kotimaisen kiven hiilijalanjälki on noin 80 prosenttia pienempi. Jo olemassa olevien paikallisten yritysten hyvinvointi ja elinvoimainen kunta houkuttelee uusia yrityksiä puoleensa.

 

Erittäin ajankohtainen aihe on myös polttoaineveron korotus. Lempäälässä ei julkisilla kulkuvälineillä kulkeminen ole aina kaikille, varsinkaan lapsiperheille mahdollista.

Vaikka julkisten kulkuvälineiden käyttöä lisättäisiin, helposti sujuvan yksityisautoilun mahdollistaminen on tärkeää myös tulevaisuudessa.

 

Nyt on aika lähteä äänestämään ja vaikuttamaan Lempäälän tulevaisuuteen. On puoluetaustasi sitten mikä hyvänsä, niin luodaan yhdessä hyvinvointia sekä turvallisuutta tulevaisuuteen ja pidetään oma kuntamme loistavana asuinpaikkana!

 

Jani Saikkonen

Perussuomalaisten kuntavaaliehdokas