Kati Nieminen valittiin seurakunnan määräaikaiseksi talousjohtajaksi

Pirkkalalainen hallintotieteiden maisteri Kati Nieminen aloittaa Lempäälän seurakunnan vs. talousjohtajana 1. elokuuta.

Lempäälän seurakunnan määräaikaiseksi talousjohtajaksi on valittu Kati Nieminen Pirkkalasta. Valinnan teki seurakunnan kirkkoneuvosto kokouksessaan 8. kesäkuuta.

Määräaikaisuus on viiden kuukauden mittainen ja kestää 1.8.–31.12.2021.

Tehtävä avautui, kun Lempäälän ja Sääksmäen seurakuntien yhteinen talousjohtaja Anneli Hell jäi virkavapaalle.

Paikkaa haki kymmenen henkilöä, joista kolme kutsuttiin haastatteluun. Tulevan syksyn aikana kirkkoneuvosto päättää talousjohtajan viran vakinaisesta täyttämisestä.

 Kati Nieminen on 43-vuotias liiketalouden tradenomi ja hallintotieteiden maisteri. Hänellä on noin kymmenen vuoden työkokemus Pirkkalan kunnan kirjanpitäjänä.

– Tämä on itselleni loistomahdollisuus. Aloitan elokuussa innokkaalla mielellä. Työhaastattelussa Lempäälän seurakunnasta jäi hyvä kuva, hän kertoo.

– Koen, että minulla on osaamista ja annettavaa asiantuntijana Lempäälässä. Omassa työpaikassani Pirkkalan kunnassa ei ole avautumassa vastaavia tehtäviä.

 Lempäälän seurakunnan talousjohtajan paikka osui sopivaan saumakohtaan Niemisen uralla. Hän valmistui toukokuussa kahden vuoden rutistuksen jälkeen hallintotieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta.

– Omalta osaltaan opinnot vahvistivat taloushallinnon asiantuntijuutta. Olen vuosien ajan toiminut asiantuntijana myös mieheni yrityksessä.

Maisteriksi Nieminen opiskeli töiden ohella. Tutkinto tuli valmiiksi kahdessa vuodessa.
– Olen järjestelmällinen. Tein opinnot nopeasti hyvän suunnittelun ja suunnitelman noudattamisen avulla. Välillä oli toki tiukkaa, hän kuvailee.

Teksti: Marita Miettinen