Terveysturvallisuus edellä Katepal-turnauksessa

Hakkarin nurmikenttä täyttyi viikonloppuna 21.−22. elokuuta sadoista jalkapallojunioreista, kun perinteinen Katepal-turnaus kokosi juniorijoukkueita pelaamaan yhdessä. Turnausta on järjestetty jo yli 20 vuotta.

Tällä kertaa turnauksessa oli 60 joukkuetta, jotka edustivat 17 seuraa. Otteluita turnausviikonlopun aikana kertyi yhteensä 140. Tämän vuoden turnaus oli tarkoitettu 2012–14 syntyneille tytöille ja pojille. Ensimmäisen kerran LeKi-futiksen tyttöjoukkue oli mukana, kun 2012–13 syntyneille tytöille järjestettiin oma sarja.

Viime kesänä Katepal-turnaus päätettiin perua koronarajoitusten takia. Myös tämän vuoden turnausjärjestelyihin korona vaikutti merkittävästi. Turnauksen järjestelyissä huomattavan suuressa osassa oli terveysturvallisuuden varmistaminen, tavoitteena toteuttaa tapahtuma ilman tartuntaketjujen syntymistä.

− Turnauksen järjestelyiden aikana korona tilanne muuttui alueellisesti, josta seurasi AVI:n ohjeistuksien ja suositusten muutokset. Saimme kuitenkin tehtyä suunnitelman turnauksen turvallisesta toteuttamisesta huomioiden tartutatautilain vaatimukset.

− Hyvin suunnitellut ja aikataulutetut otteluohjelmat mahdollistivat pelaajien sekä katsojien väljän liikkumisen ja olemisen alueella, kommentoi ison työn turnauksen terveyssuunnitelman eteen tehnyt Teemu Leppänen.