Toivot lähtee nuorennetulla joukkueella haastamaan kärkeä salibandyn kakkoseen

Kuva: Juha Raunio
Jussi Kolehmainen on Lempäälän Toivojen pelaajavalmentaja salibandyn kakkosdivisioonassa.

Salibandyn, kuten monien muidenkin sarjojen, kausi katkesi viime vuonna kuin seinään koronapandemian aiheuttamien rajoitusten myötä. Uusi kausi ja uusi nuorekas into, siinä on ajatus, miten lempääläisseura Lempäälän Toivot starttaavat toiseen kakkosdivarisesonkiinsa.

– Olo on aika luottavainen. Me osoitimme torsoksi jääneellä viime kaudella, että pärjäämme tällä sarjatasolla. Emme me lähde pelkästään säilymistä hakemaan, vaan tähtäin on olla ylemmässä keskikastissa, sijojen 4–5 haarukassa, tuumii LeTon pelaajavalmentaja Jussi Kolehmainen.

Puitteet LeTon kotipeleille ovat hulppeat, sillä ne pelataan Ideaparkin huippuareenalla ”Bläk Boksilla” lauantaisin puoliltapäivin.

– Ei millään tämän sarjatason sakilla ole näin upeaa kotikenttää. Toivottavasti saamme myös kotiyleisön intoutumaan paikalle ja saamme tukea heiltä, Kolehmainen vetoaa.

 

LeTo julkaisi 23 nimen mittaisen pelaajalistansa. Uusia pelimiehiä on useita, mutta listalta löytyy myös monta tuttua perus-letolaista pelaajaa.

– Käynnissä on selkeä nuorennusleikkaus, meitä konkareita on vielä tämän kauden mukana muutamia. Porukassa on puolenkymmentä LeKin junnukoulussa marinoitunutta tulevaisuuden kovaa pelaajaa. Mielestäni rosterimme vaikuttaa tosi hyvältä, sanoo Kolehmainen, jonka apuna valmennuksessa on nuorempaan kaartiin kuuluva Joona Rihkola.

– Mikään salaisuus ei ole se, että ainakin oma sarjapeliurani päättyy tähän kauteen, ehkä muutamien muittenkin konkareiden. On hienoa, että uutta verestä voimaa on tulossa, jatkuvuus on toivottavasti taattu.

Toivojen viime kauden joukkueesta legendaarinen jääkiekkomies Sasu Hovi jää syrjään lätkäkiireitten takia. Markus Merikallio jatkaa uraansa Turussa, Leevi Salonen Vesilahden Visassa ja Jarkko Hakkari, Joni Pussinen ja Mikko Särkimäki lopettivat sarjauransa.

– Nuorennus tulee hyvää tarpeeseen, saadaan porukkaan lisää liikkuvia jalkoja. Kaikilla nuorilla uusilla kavereilla on kyky pärjätä kakkosdivarissa, kiteyttää LeTon vankka taustamies Jussi-Pekka Okero.

 

LeTon lohkossa pelaa yhdeksän joukkuetta, joista voittaja nousee Suomi-sarjaan ja kakkoseksi tullut karsii noususta. Kaksi heikointa putoaa ykkösdivisioonaan.

Vastassa on tuttuja joukkueita Pirkanmaalta ja kaksi keskisuomalaista sakkia. LeTo aloittaa pelit tuttuakin tutumpaa tamperelaisseura Lättyä vastaan 18. syyskuuta ja Bläk Boksin kauden avaus koittaa lauantaina 25. syyskuuta, kun Toivojen vieraaksi marssii Kalvolan Keihäs.

 

LeTon sopimuspelaajat kaudelle 2021–22 ovat, suluissa uusien pelaajien viime kauden seura: Maalivahdit Aki Jukkola, Juha-Matti Laakso, Simo Jarva, Tomi Palmi (välivuosi). Kenttäpelaajat Jussi Kolehmainen, Timo Kalliomäki, J-P Okero, Joona Rihkola, Lassi-Pekka Paloniemi, Niko Björksten, Arsi Lehtiö (LeKi juniorit), Atte Vuori (LeKi juniorit), Olli Kallio, Aleksi Länsirinne, Heikki Kyllönen, Eetu Aaltonen (Lempäälä Sport), Johannes Kellosaari, Sakari Haikonen, Juho Palosaari, Roope Miettinen (LeKi juniorit), Aaro Auvinen (LeKi juniorit), Roope Miettinen (LeKi juniorit) ja Arttu Riihimäki (LeKi juniorit).