Jätteitä keräävät Repe ja Romu kiertävät Lempäälässä – Lue kuinka paljon metalleja ja vaarallisia jätteitä kuormureiden matkaan kertyi viime vuonna

Repe ja Romu saapuvat jälleen kierrokselle Lempäälään.

Pirkanmaan Jätehuollon kuormurit Repe ja Romu ottavat maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut sekä sähkölaitteet. Autot kiertävät Lempäälässä 16.–22. syyskuuta. Vuoden aikana kaksikko pysähtyy 17 kunnan alueella.

Repen ja Romun kyytiin kelpaavat jätteet kannattaa tarkistaa ennen pysäkille lähtemistä. Apua tähän saa Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivuilta ja Roskakalenterista. Sieltä löytyvät myös kierroksen aikataulu, pysäkkien osoitteet sekä ohjeet miten Repellä ja Romulla toimitaan.

Pysäkillä on erityisen tärkeää huolehtia koronaturvallisuudesta. Älä tule paikalle sairaana, muista turvavälit, maskit ja muut terveysohjeet.

Viime vuonna kuormureilla oli 60 keräyspäivää (Lempäälä 3) ja 4300 asiakasta (Lempäälä 235). Koko 17 kunnan alueelta kyytiin saatiin lähes 55 100 kg (Lempäälä 2180kg) kodin vaarallisia jätteitä ja 125 000 kg (Lempäälä 3540kg) metalleja.

Repe & Romu -kierros täydentää jäteasemien ja jätekeskusten palvelua. Myös ne ottavat kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet maksutta vastaan.

Repe & Romu verkossa: https://pjhoy.fi/repejaromu