Lempoisten koulun Voimapäivillä juostiin, hypättiin ja heitettiin – Tapahtumalla halutaan puuttua lasten ja nuorten liikkumattomuuteen

Harva lapsi liikkuu suositusten mukaisesti. Lempoisten koululla juostiin, hypättiin ja heitettiin. Kuva: Timo Reunanen

Lempäälän Lempoisten koululla vietettiin keskiviikkona 8. syyskuuta liikunnallista Elovena Voimapäivää. Kyseessä on Suomen Urheiluliiton ja Elovenan yhteistyössä järjestämä koululaisten liikuntapäivä, joita on järjestetty jo vuodesta 2007.

Lempäälän Kisa Yleisurheilusta paikalla olivat Timo Reunanen ja Jasmin Juujärvi, jotka vastasivat päivän ohjauksesta.

Tapahtuma järjestettiin koulun omalla hiekkakentällä ja luokat kävivät tutustumassa lajeihin opettajien ja avustajien johdolla luokittain klo 11–14 välisenä aikana.

Rasteina olivat temppurata-, kuulantyöntö-, keihäänheitto- ja pituushyppy- sekä lopuksi ravintorasti.

– Kaikkiaan päivän aikana lajikokeiluihin osallistui noin 150 oppilasta. Elovena Voimapäivillä juostiin, hypättiin ja heitettiin, Timo Reunanen kuvaa.

 

Voimapäivän tavoitteena on lasten liikunnan ja päivittäisen aktiivisuuden lisääminen. Viimeisimpien tutkimusten mukaan suomalaiset lapset ja nuoret liikkuvat liian vähän, ja se aiheuttaa vakavan uhan kansanterveydelle.

Tapahtumaa järjestetään Elovenan, Suomen Urheiluliiton, paikallisten urheiluseurojen ja koulujen yhteistyönä ympäri Suomen.

– Konseptoitu yhteistyömalli lajiliiton, paikallisten yleisurheiluseurojen ja koulujen välillä on parasta lajin markkinointia lapsille ja nuorille, Timo Reunanen näkee.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?