Ruottunen ajoi rallin F-Cupin mestariksi – Tilanne kääntyi Lempäälän Volvo-kuskin eduksi kilpakumppanin ulosajon myötä

Jonni Ruottunen ajoi siihen kuljettajien kastiin, joilla on F-Cupista juniorimestaruuden lisäksi sarjavoitto myös yleisestä luokasta. Kuva: Jarno Saari

Kuluneella kaudella kaksi kuljettajaa nousi rallin F-Cupin yleisessä luokassa vauhdillisesti muiden yläpuolelle. Jonni Ruottunen ja Markku Artjoki olivat molemmat kirjanneet voiton ja kakkossijan edellisistä kisoista.

Eipä siis ihme, että juuri nämä kuljettajat kamppailivat sarjavoitosta kauden päätöskisassa Orimattilassa. Pelin henki oli harvinaisen selvä, kisan voitto takaisi mestaruuden.

Alkupätkillä Artjoki oli kovassa iskussa ja teki eroa Ruottuseen 12 sekuntia. Tilanne kääntyi Lempäälän Volvo-kuskin eduksi EK4:llä, kun Artjoki ajoi ulos tieltä ja menetti rytäkässä liki kaksi minuuttia.

Ruottunen ei vielä suostunut huokaisemaan helpotuksesta, vaikka käytännössä sarjavoitto olikin jo saletissa.

– Olin tilanteen tasalla, kun puhelimeen tuli useampi viesti kilpakumppanin ulosajosta, Ruottunen kertoi.

Jonni Ruottunen ja kartanlukija Mikko Niemelä saivat ajaa lopussa varmistellen kohti maalia, jossa odotti cupin mestaruus. Rallin voitto lohkesi 38 sekunnin turvin.

– Koskaan en ole ajanut niin hiljaa kuin nyt kisan loppupätkillä. Tosi hienot fiilikset, kun kauden päätavoite saavutettiin, Ruottunen iloitsi.

PR-Racingia edustava kuljettaja ajoi vahvan kauden ja oli piste-erolla mitattuna sarjan ylivoimaisin mestari kaikki luokat huomioiden.

Teksti: Jarno Saari

 

Lue myös:

Jonni Ruottunen ajoi jälleen luokkavoittoon