MM-kotikisat kutittelevat jo mielessä – Classicin säbätähden Eetu Sikkisen juuret ovat Lempäälän Hauralassa

Kuva: Esa Takalo
Laidat ryskyvät salibandyssa usein. Kuvassa sinipaitainen Eetu Sikkinen on kahden TPS:n pelaajan ahdistamana.
Kuva: Classic kotisivut
Eetu Sikkisen salibandyura on nosteessa, mistä todisteena on paikka MM-kisajoukkueessa.

Paikallislehden henkilöjututukset alkavat usein kysymyksellä, mitkä ovat siteesi Lempäälään tai Vesilahteen? Classicin salibandytähti Eetu Sikkisellä kysymykseen on selkeä vastaus.

– Mummulani sijaitsee Hauralan aika lailla perillä. Isän äiti asuu vieläkin Lempäälässä, nyt jo lähempänä keskikylää. Paljon olen pyörinyt Lempäälässä ja eritoten Hauralan nurkilla, kertoo 24-vuotias liiketalouden opiskelija, joka oman lapsuutensa vietti Kangasalla ja asuu nyt Tampereella.

Eetu Sikkisen urheilu-ura on todella tutunkuuloinen tarina, missä urheilua on harrastettu laajasti ja intohimoisesti. Huippu-urheilijoista suurin osa yhä edelleen omaa monipuolisen urheilutaustan.

–Kangasalla pelasin nuorempana jalkapalloa, jääkiekkoa ja yleisurheilin sählynpeluun ohella. Nostetaan esiin huippuhetkenä, kun Kangasalan Urheilijoiden viestisakissa juoksimme SM-hopeaa 15-vuotisten 4 x 800 metrillä.

Mikä oli kasisatasen ennätyksesi?

– Kutakuinkin 2.10 kieppeillä.

B-juniori-iässä salibandy seuloontui Sikkisen ykköslajiksi. Treenit veivät aikaa muilta lajeilta ja erikoistuminen sekä panostaminen säbään alkoi tosimielessä.

– A-ikäisenä pääsin Classicin liigasakin mukaan, pikku hiljaa kausien mittaan oma rooli jämäminuuttien pelaajasta on noussut. Maajoukkuepaitaa pääsin sovittamaan kaksi vuotta sitten, viime kesänä olin maajoukkueen mukana leireillä enemmän.

Muutama viikko sitten julkistettiin maajoukkueen kokoonpano, joka edustaa joulukuisissa MM-kotikisoissa Suomea. Sikkinen odotti valintaa jännityksellä.

– Etukäteen mietin, että olen joko viimeisten valittujen joukossa tai ensimmäisten putoajien joukossa. Siistiä, että valinta osui kohdalleni.

– Nyt jo ajatukset hiipivät pikkuhiljaa kotikisoihin. Odotukset ovat totta kai ihan tapissa, vaikka itseltäni tuskin kukaan pistepörssin kärkisijoja odottaakaan. Roolini on pelata tarkasti puolustuspään kautta.

MM-salibandyssa maailman rankingissa tulevat ensiksi Ruotsi ja Suomi, sitten hitusen taaempana Sveitsi ja Tshekki. Muihin maihin erot ovat edelleen varsin suuret.

– Iso ihme on kisoissa tapahtunut, jos mainitut neljä maata eivät ole välierissä. Suomella kotikisoissa on tietenkin vain yksi tavoite; kulta.

Classic johtaa tätä tarinaa kirjoitettaessa suvereenisti miesten F-liigaa eli pääsarjaa. Kotipeleissä Ideaparkin Bläk Boksilla on ollut tunnelmaa ja yleisö on löytänyt sinne tiensä runsaslukuisesti.

– Olihan mielessä, että mikäs juttu tämä on, kun ensimmäisen kerran kuulin peleistä Ideaparkissa. Bläk Boks on osoittatunut hienoimmaksi peliareenaksi, oikein kylmät väreet menivät esimerkiksi sarja-avauksessa, kun shown koki ensimmäisen kerran.

Eetu Sikkisen salibandyura on vasta alkutekijöissä. Sopimus Classiciin kattaa tämän ja ensi kauden.

– Suomessa Classicia parempaa paikkaa ei ole pelata. Hiukan mielessä on käynyt, että olisi siistiä joskus päästä kokeilemaan pelaamista ulkomailla, mutta askel kerrallaan. Nyt pelataan tämä kausi ja MM-kotikisat ensiksi ja jatkoa mietitään sitten myöhemmin, tuumii Sikkinen.