Vahvoja otteita Iiris Savolaiselta: painonnoston alle 17-vuotiaissa PM-hopealle – Kisat jo kolmannet arvokilpailut vuoden sisään

Lempäälän Kisan Iiris Savolainen päätti kisavuotensa mitalipallille nuorten PM-kisoissa Norjan Stavernissa.

Jo kolmansiin kansainvälisiin arvokilpailuihinsa vuoden sisään osallistunut vesilahtelainen nuori nainen lähti kamppailemaan alle 17-vuotiaiden ikäluokan sarjan 49 kiloa mitalisijoituksista tasapäin Suomen Saara Postilan kanssa.

Tempausnostoissa Savolainen sivusi tempausennätystään temmaten 53 kiloa. Viimeisessä yrityksessä olleet 54 kilon puntit sen sijaan pyörähtivät suorilta käsiltä liian aikaisin nostolavaan. Postila otti tempauksessa piikkipaikan temmattuaan 55 kiloa.

Työnnössä Postila ja Savolainen kolisuttelivat samoja kilomääriä päätyen molemmat 63 kilon työntöihin. Viimeiseen työntöön lastattu 65 kilon yritys oli Savolaiselle tällä kertaa hieman liikaa.

– Lämmittelyssä kulki hyvin. Kaksi ensimmäistä tempausta oli kevyitä, mutta 54 kg epäonnistui, vaikka sekin oli kevyt. Työnnössä 63 kg oli uusi ennätys ja viimeiseen korotettiin 65 kiloon. Se ei kuitenkaan tullut kyykystä ylös. Kokonaisuudessa kisa meni ihan hyvin. Kunto oli hyvä ja parempaankin olisi voinut olla mahdollisuuksia, kertoo Savolainen kisastaan.

– Kahden kilon parannus niin työntö- kuin yhteistulokseen on hyvä merkki siitä, että treeneissä tehdään oikeita asioita. Tavoitteet nostamisen suhteen ovat pidemmällä tulevaisuudessa, ja se että saadaan pidettyä käyrä nousevana on tässä vaiheessa tärkeämpää kuin mitalin väri, taustoittaa valmentaja Teemu Roininen.

 

T 17, S 49kg
1. Saara Postila, 118 (55+63)
2. Iiris Savolainen, 116 (53+63)