Ideaparkin keskusaukiolle rakentui hämmästyttävä piparkakkutalokaupunki suklaisine vetureineen

 

– Olemme työstämme erittäin ylpeitä ja lopputulokseen tyytyväisiä, hehkuttavat leipuri-kondiittoriopiskelijat Salla Hakala sekä Veera Kuosmanen tovereineen. Kuva: Tanja Meronen.

Tampereen ammattiopisto Tredu sekä Lempäälän Ideapark solmivat mittavan kumppanuussopimuksen koulutuksesta ja työelämäyhteistyöstä. Sopimuksen myötä yhteistä tekemistä tullaan entisestäänkin tiivistämään niin Tredun opiskelijoiden työssäoppimisen, Ideaparkin henkilöstön kouluttamisen kuin yhteisponnistuksin toteutettavien tapahtumienkin myötä.

– Nuorissa on tulevaisuutemme. Haluamme osaltamme kantaa heistä vastuuta tarjoamalla työ- ja oppimismahdollisuuksia Ideaparkissa. Nuorten kanssa on ilo tehdä hommia, hehkuttaa markkinointipäällikkö Sanna Järvinen.

– Nuoret ovat tulevia työntekijöitämme ja asiakkaitamme. Otamme heitä mielellämme työssäoppimisjaksoille yrityksiimme ja opastamme työelämätaitoihin, avaa suunnitelmia kauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Anne Korhonen.

Tredun yrityskoordinaattori Riina Aspila kertoo innostuneesti monenlaisista tapahtumista sekä kävijätutkimuksista, joita nuoret tulevat yhdessä Ideaparkin väen kanssa toteuttamaan. Kauppakeskuksen henkilöstölle järjestetään Tredun toimesta mm. asiakaspalvelu- ja työpaikkaohjaajakoulutuksia.

Ihan tyhjästä ei tässä kumppanuussopimuksessa lähdetä liikkeelle. Tredulla ja Ideaparkilla on jo pitkä yhteinen historia mm. erilaisten tapahtumien järjestämisissä.

– En kykene edes muistamaan, kuinka monta vuotta olemme jo Ideaparkiin erilaisia tapahtumia järjestäneet. Jostakin hääkakkutapahtumastamme yhteistyömme alkoi, muistelee Tredun leipomo- ja konditoria-alan opettaja Reijo Heinonen.

Ideaparkin hääkakkunäyttelyissä on ollut kerrallaan yli 60 tredulaisten valmistamaa hääkakkua. Joulun alla on perinteisesti rakennettu hulppeita pipariteoksia kauppakeskuksen kävijöiden iloksi.

Tuoretta kumppanuussopimusta juhlistettiinkin Keskusaukiolle rakentuneella piparkakkutalokaupungilla valtavine, suklaisine vetureineen. Somistuksen kaupunkiin ovat toteuttaneet Valkeakosken ammattiopiston visualistiopiskelijat.

Viittä suklaaveturia sekä seitsemää Tampereen lähialueen piparista asemarakennuskloonia on rakennettu parin kuukauden ajan noin 16 tredulaisen opiskelijan voimin. Teosten rakentamisessa on tarvittu niin leivonnan kuin rakentamisenkin taitoja. Valtavien elementtien siirtäminen leipomolta näyttelylavoille on ollut oma voimainponnistuksensa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?