Pirkanmaan Demarinaiset: Hyvinvointialue ei voi yksin tuottaa kaikkia asukkaiden tarvitsemia palveluja, yhteistyökumppanuuksia tarvitaan

Pirkanmaan Demarinaiset valitsi Tuula Petäkoski-Hultin jatkokaudelle.

Lempääläinen Tuula Petäkoski-Hult on valittu jatkamaan maakunnallisen Pirkanmaan Demarinaiset piirijärjestön puheenjohtajana. Piirin hallitukseen valittiin syyspiirikokouksessa jäseneksi Hanna Kairimo Lempäälästä.

Demarinaisten mielestä on tärkeää saada ihmiset vaaliuurnille tulevissa aluevaaleissa, sillä äänillä ratkaistaan hyvinvointialueiden
ensimmäisten vuosien työn suuntaviivat.

Kolmannen sektorin toimijat ovat Demarinaisten mielestä erittäin merkittävässä roolissa jatkossakin esimerkiksi erilaisia kansanterveyssairauksia sairastavien kuntoutus- ja ohjauspalveluissa sekä ikäihmisten ja vanhusten hoito- ja hoivapalveluiden tuottajana.

Pirkanmaan Demarinaiset korostavat yhteistyön tarvetta erityisesti pienten hoito- ja hoiva-alan yritysten kanssa, jotka pääosin ovat naisvaltaisia aloja.

– On selvää, että erinomainenkaan hyvinvointialue ei voi yksin tuottaa kaikkia asukkaiden tarvitsemia palveluja. Siksi hankintalakeihin perustuva yhteistyökumppanuus yritysten kanssa on välttämätöntä, toteaa järjestö lausunnossaan.