Onko joulu yksinäistä tai ahdistavaa aikaa? – Katso lista auttavista puhelimista ja chateistä, jotka päivystävät myös joulunpyhinä

Liiallinen alkoholinkäyttö voi aiheuttaa huolta ja ahdistusta joulunpyhinä.

Joulu ei ole iloinen juhla kaikille. Vasten tahtoaan jouluna yksin oleville pyhät ovat raskaita. Toisille taas huolta voi herättää läheisen käytös, kuten liiallinen päihteiden käyttö tai väkivaltaisuus.

Keskusteluapua on joulunpyhinä tarjolla.

 

Auttavia puhelimia ja chattejä:

 

MLL:n Lasten ja nuorten puhelin ja chat

Lasten ja nuorten puhelin päivystää joka päivä, myös jouluaattona. Puhelimeen voi soittaa ja kirjepalveluun sekä chattiin kirjoittaa joululoman aikana joka päivä.

Puhelinnumero on 116 111 ja chat löytyy osoitteesta nuortennetti.fi/lasten-ja-nuorten-chat/, kirjepalvelu osoitteessa lasten-ja-nuorten.kirjepalvelu.mll.fi/

 

Punaisen ristin Nuorten turvatalo ja Sekasin-chat

Punaisen Ristin Nuorten turvatalot päivystävät myös jouluna ja uutenavuotena. Nuori voi tulla turvatalolle, jos joulun vietto yksin tai perheen kanssa ahdistaa. Tarjolla on keskusteluapua ja tarvittaessa myös turvallinen yöpaikka.
Tampereen turvatalo (p. 040 556 6661, Hämeenkatu 22 C) päivystää yhtäjaksoisesti jouluaatosta kello 15 tapaninpäivään kello 10:een asti.

Apua on saatavilla myös Sekasin-chatista, joka päivystää myös juhlapyhinä normaalisti maanantaista perjantaihin kello 9–24 sekä lauantaista sunnuntaihin kello 15–24.

 

Pelastakaa Lapset ry:n JouluManteli

Pelastakaa Lapset ry:n JouluMantelissa nuori voi jouluaattona keskustella muiden nuorten ja luotettavan aikuisen kanssa verkossa nimimerkin turvin.

JouluManteli-chatissa nuorten keskustelutukena toimivat Pelastakaa Lasten työntekijät sekä koulutetut vapaaehtoiset.

JouluManteli on tänä vuonna avoinna useilla nuorille suunnatuilla verkkoalustoilla jouluaattona klo 18-01 osoitteessa: www.joulumanteli.fi

 

Mieli ry:n Kriisipuhelin

Kriisipuhelimeen voi ottaa yhteyttä, kun tarvitsee keskusteluapua omaan tai läheisen vaikeaan elämäntilanteeseen.

Kriisipuhelimen suomenkielinen linja päivystää myös joulun aikaan joka päivä vuorokauden ympäri numerossa 09 2525 0111.

 

Kriisipäivystys Nollalinja

Nollalinjan kriisipäivystys on auki vuorokauden ympäri jokaisena vuoden päivänä numerossa 080 005 005. Chat on auki arkipäivisin 9–15 osoitteessa nollalinja.fi.

Nollalinja on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Nollalinjalle voivat soittaa myös väkivaltaa kokeneiden läheiset sekä ammattilaiset ja viranomaiset, jotka tarvitsevat neuvoja asiakastyöhönsä.

 

Ensi- ja turvakotien liiton Vauvaperhe ja päihteet -chat

Vauvaperhe ja päihteet -chatissä voit keskustella nimettömästi omasta ja puolison alkoholinkäytöstä.

Chat on avoinna arkisin klo 14-18 ja vastaamassa ovat lapsilähtöisen päihdetyön ammattilaiset.
Chat löytyy: www.vauvaperhe.fi

 

Kirkon keskusteluapu

Kirkon keskusteluavun palveleva puhelin on auki joka ilta, myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä.

Palvelevan puhelimen numeroon 0400 221 180 (pvm/mpm)  voi soittaa kello 18–24 välisenä aikana. Palveleva chat on avoinna maanantaista perjantaihin kello 12–20. Chat-keskustelun voi aloittaa osoitteessa: evl.fi/kirkonkeskusteluapu/chat.