Avi jatkaa tilojen käyttöä koskevaa määräystä tammikuun loppuun

Tiloista vastaavien toimijoiden on edelleen mukautettava toimintaansa ehkäistäkseen lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä.

Tilojen käyttöä koskevaa määräystä jatketaan Pirkanmaalla 30. tammikuuta 2022 asti.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto teki tartuntatautilain pykälään 58 d perustuvan päätöksen keskiviikkona 29. joulukuuta.

Päätös merkitsee sitä, että asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä edelleen tilojen käyttö siten, että asiakkaiden, toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Toimija voi esimerkiksi rajoittaa asiakasmäärää, porrastaa kävijöiden osallistumista ja/tai tehdä tilaan ja asiakaspaikkojen sijoitteluun liittyviä järjestelyjä. Tietyn mittaisia turvavälejä päätöksessä ei kuitenkaan edellytetä.

 

Uusi päätös ei vaikuta alueella voimassa oleviin päätöksiin, joiden nojalla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty.

Lisäksi yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat on suljettu.

Päätös ei koske oppilaitosten tai varhaiskasvatuksen toimintaa, ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämää.

Päätös ei saa estää kenenkään oikeutta lakisääteisiin palveluihin. Päätös ei koske myöskään ravintoloita, joita koskevista rajoituksista säädetään eri tartuntalain pykälässä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?