Pandemiaohjausryhmä: Kasvomaskit käyttöön koko peruskouluun – Pirkanmaalla koronatesteistä jo yli 40 prosenttia on positiivisia

Kasvomaskien käyttöä suositellaan kaikille peruskoululaisille ja toisen asteen oppilaille. Kuva: LVS-arkisto/ Erkki Koivisto

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suosittelee kirurgisen kasvomaskin käyttöä peruskoulujen oppilaille 1. luokasta lähtien sekä toisen asteen oppilaille. Maskia suositellaan käytettäväksi koulujen sisätiloissa ja koulukuljetuksissa.

Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten harrastustoiminta ja nuorisotilojen ohjattu toiminta voivat jatkua, mutta urheilulajien kilpailutoimintaa ei suositella tammikuun aikana. Harrastuksissa suositellaan toimintaa pienryhmissä.

Pandemiaohjausryhmä suosittelee myös yksityistilaisuuksien rajaamista korkeintaan kymmeneen henkilöön.

 

Koronan ilmaantuvuus on Pirkanmaalla edelleen kasvussa, kertoo Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä tiedotteessa.

Sairaalahoidon kuormitus on koko maassa kasvanut jyrkästi. Tehohoidon tarve on sen sijaan pysynyt melko vakaana.

Koronan ilmaantuvuus oli viime viikon päätyttyä Pirkanmaan sairaanhoitopiriin alueella 1308 tartuntaa 100 000 asukasta kohden kahden viikon ajalta.

Testeistä jo yli 40 prosenttia on positiivisia ja se on voimakkaassa nousussa. Taysin vuodeosastoilla on nyt 35 koronapotilasta ja teholla kuusi potilasta.

 

Vallitsevassa epidemiatilanteessa tartunnanjäljityksessä ei ole enää mahdollista hallita tartuntaketjuja. Tartuntojen lähteistä saadaan selville varmuudella enää vain kymmenisen prosenttia. Pirkanmaan tartuntatautilääkärit käsittelevät jäljitystyön linjauksia keskiviikkona.

Yhden rokotuksen saaneita on Pirkanmaalla 88,6 prosenttia, kaksi rokotusta saaneita 84,7 prosenttia ja kolme rokotusta saaneita 28,9 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Aluehallintoviraston rajoitukset tilojen käytöstä ovat voimassa 8.–21.1.2022.

 

Lue myös:

Yleisötilaisuuksia ei voida järjestää sisätiloissa, aikuisten ryhmäliikunta peruttu 21. tammikuuta asti – Katso, miten avin viimeisimmät rajoitukset vaikuttavat Lempäälässä ja Vesilahdessa

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?