PSHP: Karanteenin asettamisesta luovutaan – Eristys lyhenee viiteen vuorokauteen

Pirkanmaalla luovutaan altistuneiden jäljityksestä terveydenhuollon yksiköitä, hoivalaitoksia ja asumisyksiköitä lukuun ottamatta.

Pirkanmaalla luovutaan karanteeniin asettamisesta ja koronajäljitys keskitetään terveydenhuollon yksiköihin, hoivalaitoksiin ja riskiryhmien asumisyksiköihin, tiedottaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri 12. tammikuuta.

Eristys puolestaan lyhenee viiteen vuorokauteen.

 

Tartunnanjäljitys on Pirkanmaalla ruuhkautunut koronavirustapausten voimakkaasti lisäännyttyä. Valtavirukseksi noussut omikronmuunnos leviää aiempia virusmuunnoksia nopeammin.

– Tartunnanjäljitykseen on kehittynyt merkittävää viivettä ja yhä pienempi osa tartunnoista tulee tartuntatautiviranomaisten tietoon, sairaanhoitopiiristä todetaan.

Jäljitystä tehdään pääsääntöisesti vain vakavan koronavirustaudin riskiryhmien asumisyksiköissä, hoivalaitoksissa ja terveydenhuollon yksiköissä.

Muissa tilanteissa kuten perhepiirissä, työpaikalla, kouluissa ja varhaiskasvatuksessa altistuneita ei enää aseteta tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin.

 

Koronavirusinfektiolle altistunut oireeton henkilö voi jatkaa töissään ja opiskeluissaan normaalisti. Mikäli hänellä ilmenee koronavirusinfektioon sopivaa oireistoa, hänen tulee viipymättä omaehtoisesti eristäytyä kotiin.

Oireettomankin altistuneen tulee välttää tarpeettomia sosiaalisia kontakteja viikon ajan altistuksen jälkeen ja käyttää työ- tai opiskelupaikkakontakteissa maskia sekä noudattaa tarkasti käsihygieniaa.

 

Pirkanmaalla lyhennetään eristysaika nyt THL:n ehdottamaan viiteen vuorokauteen. Koronavirus on tartuttavimmillaan 1-2 vuorokautta ennen oireiden alkua sekä muutamana ensimmäisenä päivänä oireiden alettua.

Viiden päivän eristyksen jälkeen henkilö voi palata töihin tai opiskelupaikkaansa, mikäli oireet ovat helpottaneet. Oireiden jatkuessa voidaan lääkärin arvion mukaan poissaoloa tarvittaessa jatkaa sairauslomana.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?