Nykyisiä rajoituksia esitetään jatkettavaksi seuraavat kaksi viikkoa – Viime viikolla Pirkanmaalla yli 5 000 koronatartuntaa: ”Todellinen tartuntamäärä on vähintään kaksinkertainen”

Rajoitusten vuoksi muun muassa Lempäälän yleiset saunat ja niiden pukuhuonetilat ovat olleet suljettuina. Kuva: Katariina Rannaste

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä esittää harrastus- ja virkistystilojen sulkuun sekä yleisötapahtumien kieltoon jatkoa.

Pandemiaohjausryhmä esitti tiistaina 18. tammikuuta aluehallintovirastolle, että rajoituksia jatketaan seuraavat kaksi viikkoa 4. helmikuuta 2022 asti.

Tilojen sulun ja tapahtumakiellon oli määrä kestää 21. tammikuuta asti.

 

Koronan omikron-aalto on edelleen Pirkanmaallakin noususuuntainen, sairaanhoitopiiri tiedottaa.

– Testattujen perusteella voidaan arvioida, että noin joka toinen hengitystieinfektioon sairastunut potee tällä hetkellä koronaa. Lisäksi henkilökunnan ja heidän perheidensä sairastuminen haastaa sairaalahoidon järjestämistä, sairaanhoitopiiristä todetaan.

Taysissa koronapotilaiden määrä on kasvussa, hoidossa on yli 40 potilasta ensisijaisesti koronan takia. Teho-osaston potilasmäärä on pysynyt viikon ajan samalla tasolla.

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin laboratoriotestein varmennettua 5 325 koronatartuntaa ja ilmaantuvuus oli 1701 tapausta 100 000 asukasta kohti kahden viikon ajalla. Todellinen tartuntamäärä on vähintään kaksinkertainen.

 

Taysin sivuilla on ajantasaiset ohjeet

Taysin verkkosivuilla on ajankohtaiset toimintaohjeet infektio-oireissa ja testauksessa sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Ohjeet tiivistetysti:

  • Jos kyse on lievistä oireista, koronatestiä ei tarvita. Kotitestin voit halutessasi tehdä. Jää kotiin, kunnes oireet ovat väistyneet.
  • Jos työskentelet sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisena, olet raskaana tai kuulut ryhmään, jolle suositellaan neljättä rokotetta, hakeudu koronatestiin myös lievissä oireissa.
  • Jos koronatestisi on positiivinen, eristäydy ja ole kotona vähintään viisi vuorokautta.
  • Karanteenipäätöksiä ei enää tehdä. Eristyspäätös tehdään, jos sairastunut tarvitsee työnantajalle virallisen päätöksen. Poissaolomahdollisuus omalla ilmoituksella vähentää eristyspäätöksen tarvetta.
  • Hakeudu terveyspalvelujen piiriin, jos et pärjää oireiden kanssa kotona.

 

Lue myös:

Yleisötilaisuuksia ei voida järjestää sisätiloissa, aikuisten ryhmäliikunta peruttu 21. tammikuuta asti – Katso, miten avin viimeisimmät rajoitukset vaikuttavat Lempäälässä ja Vesilahdessa

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?