Vaalit on pidetty ja nyt pitää keskittyä tulevaan

Ensimmäiset aluevaalit kautta aikain ovat nyt takana ja tulos selvillä. Kansalaiset eivät vielä oikein innostuneet näistä vaaleista ja äänestysprosentti olisi saanut olla huomattavasti suurempi.

Jonkinlainen saavutus kylläkin on, että Lempäälän äänestysprosentti oli maan keskiarvoa parempi. Tulos on kuitenkin saatu selville, nyt siis turhat pulinat pois ja keskitytään oleelliseen. Uusien aluevaltuustojen toimintakausi alkaa maaliskuun alusta ja otamme askeleen kohti vielä osittain tuntematonta tulevaisuutta. Virallisesti tehtävät siirtyvät hyvinvointialueille vuoden 2023 alusta.

Tekemistä tulee olemaan paljon ja aika näyttää kuinka hyvin suunnitellut uudistukset hioutuvat käytännön toiminnassa. Tasapainoilu hyvin järjestettyjen palveluiden sekä niihin varattujen resurssien niukkuuden välillä tulee olemaan haastavaa.

Nyt kaikkien uusien valtuutettujen tulee puhaltaa yhteen hiileen ja koittaa saada koko alueen palvelut mahdollisimman hyvään kuntoon tarjolla olevien resurssien puitteissa.

Jani Saikkonen
Lempäälän Perussuomalaisten puheenjohtaja