Pandemiaohjausryhmä: Maskien käytössä petrattavaa etenkin urheilutapahtumissa – Taysissa koronan takia osastohoidossa 44 potilasta ja tehohoidossa kuusi potilasta

Koronanyrkki muistuttaa maskien käytön tärkeydestä. Kuva: LVS-arkisto/ Erkki Koivisto

Penkkaritapahtumia ei suositella edelleenkään järjestettäväksi ennen kirjoituksia, jotta abiturientit pystyisivät osallistumaan kirjoituksiin terveinä, tiedotti Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä tiistaina.

Pirkanmaalla on voimassa aluehallintoviraston päätökset sisätiloissa pidettävien yleisötapahtumien rajoittamisesta ja julkisten tilojen turvallisuustoimista. Valtiolta ei ole tullut uutta ohjausta rajoitusten purkamisesta.

Maskien käyttöä suositellaan edelleen laajasti julkisilla paikoilla. Yleisötapahtumissakin järjestäjien pitää valvoa maskien käyttöä.

– Nyt näyttää siltä, ettei esimerkiksi urheilutapahtumissa maskeja juurikaan käytetä vaikka niiden tiedetään estävän tartuntoja,  pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki huomautti.

 

Sairaalahoitoa Taysissa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on Pirkanmaalla viime viikkojen tasolla. Taysissa on ensisijaisesti koronan takia osastohoidossa 44 potilasta ja tehohoidossa kuusi potilasta.

Testeissä todettujen tartuntojen määrä on laskusuuntainen, joskin testien kohdennus on vähentänyt testattavien määrää. Omaolo-palvelun ohjaus on päivitetty valtakunnallisesti vastaamaan Pirkanmaalla jo aiemmin käytössä olleita testauskriteerejä.

Pirkanmaalla todettiin viime viikolla uusia koronatartuntoja yhteensä 3976. Fimlabin koronatesteissä käyneistä joka toisella todettiin koronatartunta

Rokottautumisessa ei ole sairaanhoitopiirin mukaan nähtävissä suuria muutoksia viime viikkoihin nähden. Yhden koronarokotteen on ottanut 89,8 prosenttia, kaksi rokotetta 87,1 prosenttia ja kolme rokotetta 56,3 prosenttia yli 18-vuotiaista pirkanmaalaisista.

 

Lue myös:

Avi: Tilojen sulkua koskeva päätös ei jatku Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella – Kokoontumisrajoituksista päätös torstaina tai perjantaina

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?