Pienten koululaisten maskisuosituksesta ollaan luopumassa, osittaista etätyötä suositellaan helmikuun jälkeenkin

Pandemiaohjausryhmä suosittelee helmikuun jälkeenkin hybridityötä niillä työpaikoilla, joilla se on mahdollista.

Pirkanmaan kouluissa luovutaan 1.–5. -luokkalaisten maskisuosituksesta helmikuun lopussa, kertoi Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä tiistaina 15. helmikuuta.

Maskien käyttöä suositellaan edelleen THL:n linjauksen mukaisesti yli 12-vuotiaille myös kouluissa.

Etätyösuositus päättyy helmikuun lopussa. Sen jälkeen pandemiaohjausryhmä suosittelee hybridityötä niillä työpaikoilla, joilla se on mahdollista.

Pirkanmaalla on voimassa aluehallintoviraston rajoitus sisätiloissa pidettävien yleisötilaisuuksien yleisömäärästä 18. helmikuuta asti. Sitä ei enää esitetä jatkettavaksi. Sen sijaan tartuntatautilain mukaista ”turvavälipykälää” 58d esitetään aluehallintovirastolle jatkettavaksi helmikuun loppuun asti.

 

Sairaalahoitoon hakeutui Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella viime viikolla hiukan vähemmän potilaita kuin edellisillä viikoilla, pandemiaohjausryhmä kertoo. Sairaalaan tuli keskimäärin seitsemän uutta koronapotilasta päivässä.

Koronan takia Taysissa on hoidossa 35 potilasta. Monilla potilailla on pandemiaohjausryhmän mukaan lisäksi korona sivulöydöksenä.

– Taysin osastoilla on edelleen täyttä ja jatkohoitopaikkaa odottaa iso määrä potilaita. Koronapotilaiden hoito kuormittaa edelleen myös merkittävästi perusterveydenhuollon vuodeosastoja, tiedotteessa kerrotaan.

Koko Suomessa rokottautuminen on hidastunut. Yli 18-vuotiaista Pirkanmaalla on yhden rokotteen saanut 89,8 prosenttia, kaksi rokotetta 87,2 prosenttia ja kolme rokotetta 57,7 prosenttia.

Kolmannen rokotteen ottamisen haluun voi pandemiaohjausryhmän mukaan vaikuttaa vastikään sairastettu omikronvariantin aiheuttama koronatauti. Se vastaa periaatteessa kolmatta rokotetta.

 

Vaikka tautitilanne on monella tavalla helpottanut, pandemiaohjausryhmä muistuttaa, että pandemia ei ole vielä ohi.

Rokotukset, käsihygienia sekä maskien käyttö ja turvavälit ovat entistäkin tärkeämpiä, kun yhteiskunta avautuu, sillä omikronvariantti tarttuu erittäin herkästi, pandemiaohjausryhmä korostaa.

Pandemiaohjausryhmä linjasi tiistaina myös, että päivittäisiä koronatartuntalukuja ei enää julkaista Taysin verkkosivuilla. Niistä raportoidaan viikkotasolla pandemiaohjausryhmän raportin osana. Lukujen merkitys on kaiken kaikkiaan vähentynyt, kun testeissä käy murto-osa sairastuneista. THL raportoi lukuja viiveellä tartuntatautirekisterin tilastojen pohjalta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?