LeKin urheilijat kahmivat neljä SM-mitalia halleista

Nuorten yleisurheilun SM-hallikisat käytiin Helsingin Liikuntamyllyssä. Lempääläisillä oli hyvä iskusakki mukana. Saalista tuli neljä mitalia ja viisi pistesijaa.

− Hieno kokonaissuoritus, yhdeksän sijoitusta kahdeksan parhaan sakkiin plus muita upeita suorituksia, kiitteli LeKi-YU:n toiminnanjohtaja Timo Reunanen ylpeänä joukkuepanosta.

 

22-vuotisten keskimatkoilta odotettiin ja myös saatiin parhaat lekiläishetket. 1 500 metrillä lähdettiin matkaan hiljaa, jopa lönkötellen, mutta sitten nouseva tähti Eemil Helander laittoi ison vaihteen silmään ja vain LeKin Santtu Heikkinen kykeni seuraamaan.

Varusmiespalvelustaan suorittava Heikkinen kiri viimeisellä sadalla metrillä Helanderin takaa rinnalle ja ohi noin puolen sekunnin marginaalilla. Heikkisen kulta-aika oli mainio 3.53,33 huolimatta todella hitaasta alkuvauhdista.

− Pitää olla tyytyväinen. Syksyllä oli lonkkavaivaa, ja armeijassa marssittiin ahkerasti. Nyt olen saanut ihan hyviä treenejä tehtyä, kommentoi Heikkinen yleisurheilu.fi – sivuston haastattelussa.

LeKin Joona Sointu oli kisassa mukana ja sijoitus oli komea viides sija.

 

800 metrillä mukaan viivalle kumartui Aleksi Kivelä. Kaverukset Heikkinen ja Kivelä kapusivat molemmat palkintopodiumille, Heikkinen hopeamiehenä (1.54,75) ja Kivelä pronssimiehenä (1.56,03). Sointu jatkoi hyviä esityksiään ollen kuudes (1.59,57).

 

Neljännen mitalin LeKille nappasi 19-vuotisissa kovasti kehittynyt Emma Ranta, joka oli pronssilla 3 000 metrillä hyvällä halliajalla 10.27,35.

Kaksi pistesijaurheilijaa olivat tuoreehkot LeKi-YU-kasvot eli Aatu Vaittinen ja Niklas Piirainen. Vaittinen väläytteli nopeuttaan ollen 17-vuotissa 60 metrillä kuudes (7,25) ja 300 metrillä seitsemäs (37,44).

Pyrinnön punaiset värit LeKin sinisiin vaihtanut Piirainen puolestaan loikkasi kolmiloikkaa 12,83, mikä riitti nelossijaan ja jäi vain kaksi senttiä pronssista ja hopeastakin vain neljä senttiä.