Lempottaret kestivät paineet – sarjapaikan säilyttäminen vaatii vielä toisen voiton Nurmon Jymystä

Kuva: Jani Huurne
Milana Hutko palkittiin Lempon parhaana pelaajana play out -sarjan avausottelussa.

Joukkueurheilussa suurimpia painepelejä ovat sellaiset, joilla ratkotaan sarjasta putoamisia. Lempo-Volleyn naisjoukkue joutui raastaviin play out -otteluihin, kun se jäi sarjassa sijalle kymmenen. Vastaansa Lempottaret saivat sarjajumboksi jämähtäneen Nurmon Jymyn, jonka Lempo löi kotisalissaan lukemin 3–0 (25–18, 25–20, 25–22). Sarjapaikan varmistamiseen vaaditaan kaksi voittoa, seuraava koitos pelataan Pohjanmaalla sunnuntaina 27. maaliskuuta, jos voitot ovat tasan, ratkaiseva kolmas peli on Hakkarissa 3. huhtikuuta.

Päävalmentaja Jani Huurneen levollinen tapa johtaa joukkuettaan karisti pahimman kipsin Lempottarien kintereistä.

– Kokoonpano muuttui sairastumisen takia vielä yön aikana. Ilme ja voittamisen tahto olivat loistavat, eikä päästetty kaveria karkuun, vaikka tuli iholle ja meni ohi joissain kohdissa. Ei luovuttu taistelusta, vaan pysyttiin mukana, siinä on ollut kehittyminen sydäntalven peleihin, avasi Huurne, mitä voiton takaa löytyi.

LP Kangasalan avuista Venla Raittinen oli mukana ja toi ison tukun pisteitä (18) Lempolle. Erinomaiset panokset antoivat myös keskipelaajat Veera Hussa ja pelin parhaana lempolaisena palkittu Milana Hutko. Passari Riikka Vuorentaustan syöttöputket olivat pelin ratkaisuhetkiä etenkin ensimmäisessä ja toisessa erässä.

Milana Hutko paljasti, että voiton talkaa löytyy ripaus uskomuksiakin.

Francken Tessa mietti aamulla, mitkä sukat hän laittaa peliin. Aiemmin kaudella pokemonsukilla oli saatu 3–0-voitto ja tänään taas, ehkä niissä oli jotain. Laitetaan vieraspeliin pokemonsukat jalkaan ja lähdetään 3–0-voitto taskussa kotiin, hersytteli Vesilahden Visan kasvatti Milana Hutko pelin jälkeen hyväntuulista herjaa.

 

Lue myös:

Lempo aloittaa 1-sarjakarsinnat kotikentällään – nuoren joukkueen henkistä kanttia testataan