Bläk Boksissa pelataan säbän SM-kullasta

Kuva: Classicin kotisivut
Alpo Laitilalla on ollut Classicissa nousujohteinen kausi.
Kuva: Classicin kotisivut
Classicin Eetu Sikkinen pääsi joulukuussa edustamaan Suomen salibandyn MM-kisajoukkueessa.

Lempäälän Ideaparkin liikunta-areena, Bläk Boks, on näyttämönä, kun maan johtava salibandyseura Tampereen Classic jahtaa kuudetta perättäistä SM-kultaa miehissä. Pudotuspelit ovat alkaneet ja tätä tarinaa kirjoitettaessa Classic johtaa omaa puolivälieräsarjaansa Oulun OLS:ia vastaan voiton 1–0. Neljällä voitolla etenee välieriin.

Naisten puolella Classicin ja turkulaisen Lositon puolivälieräsarja on tasatilanteessa 2–2. Ratkaiseva ottelu välieriin pääsystä on maanantaina 21. maaliskuuta Ideaparkissa.

LVS jututti vesilahtelaisjuurista Visan kasvattia Alpo Laitilaa ja isänsä puolelta Lempäälän Hauralaan juontuvat juuret omaavaa Eetu Sikkistä, millä mielin nuoret pelimiehet lähtevät kultajahtiin. Laitila on summannut runkosarjassa 26 ottelussa kahdeksan maalia ja 11 syöttöä. Sikkisen pörssilukemat ovat puolestaan 25 ottelusta kymmenen maalia ja 12 syöttöä.

Mitkä fiilikset, kun kauden kohokohta eli pudotuspelit ovat käynnissä?

Eetu Sikkinen: – Fiilikset ovat totta kai hyvät ja odottavat. Näitä pelejä varten pitkä kesä, syksy ja keskitalvi on painettu hommia.

Alpo Laitila: – Kauden parhaat pelit ovat alkamassa eli hyvät ovat fiilikset.

Classicin tavoite lienee selvä: mestaruus?

Eetu Sikkinen: – Voittaminen on itselleni yksi suurimmista motivaation lähteistä pelaamiselle. Mestaruus on ainoa tavoite ja se olisi paras mahdollinen palkinto ja osoitus onnistuneesta työstä.

Alpo Laitila: – Askel kerrallaan kohti mestaruutta, mihinkään muuhun ei olla tyytyväisiä.

Miten oma kautesi on sujunut tähän mennessä?

Eetu Sikkinen: – Sen voisi ilmaista klassisesti ”ihan hyvä”. Parannettavaa löytyy, mutta huonomminkin olisi voinut mennä. Toivotaan, että keväällä saadaan yksi askel vielä otettua eteenpäin.

Alpo Laitila: – Oma kausi on sujunut nousujohteisesti. Viimeisimmissä peleissä on ollut tunne, että olen pääsemässä omalle tasolleni ja parantamisen varaa on varmasti vielä.

Miten tuore kotikenttänne Ideaparkin Bläk Boks on areenana toiminut?

Eetu Sikkinen: – Se on tarjonnut ennennäkemättömän hyvät puitteet pelaamiselle. Show on viety ihan uudelle tasolle ja yleisö elää hyvin mukana. Keväällä pidot vaan paranevat.

Alpo Laitila: – Bläk Boksilla on ollut mukava pelata. Jokaisessa pelissä on ollut pelin ansaitsema tunnelma. Areena siis toimii erittäin hyvin.