LeKin hiihtonaiset hakevat Rovaniemeltä kauden parasta viestiesitystään

Kansallisen hiihtosesongin viimeiset arvokilpailut käydään tulevana viikonloppuna eli 1.–3. huhtikuuta Rovaniemen Ounasvaaran maisemissa. Siellä kisataan muun muassa aina kiinnostavat SM-viestit sekä kaksi henkilökohtaista matkaa, lyhyt vapaan tyylin kisa ja 30 ja 50 kilometrin perinteisen tyylin kilpailut.

Lempäälän Kisan naistrio lähtee tekemään kauden parasta viestikisaansa. Takaiskuja on kauteen mahtunut liiankin kanssa, mutta ihan nappivedolla sijat 6–8 voivat olla LeKin saavutettavissa. Rukan Suomen cupissa 26. maaliskuuta LeKi oli kymmenes kolmikolla Oona Kettunen, Eeva ja Leena Nurmi.

– Ilmoitettu LeKin joukkue SM-kisaan on Kettunen, Leena Nurmi ja Heta Jalonen. Varalla ovat Sanni Alatalo ja Eeva Nurmi. Hiihtojärjestys varmistetaan kilpailun edellispäivänä, ja jos sairastumisia tulee, voidaan varahiihtäjistä ottaa korvaaja käyttöön, tiedottaa LeKin joukkueen johtaja Heidi Haapalehto.

SM-viesteistä on lupa odottaa kovatasoisempi otatus kuin cup-kisoista.

– Joukkueita on mukana paljon, hyviä nuoria hiihtäjiä on monilla seuroilla huippujen lisäksi, sanoo Haapalehto.

Oona Kettusen kauteen on mahtunut vammoja ja muita terveysmurheita turhankin paljon.

– Hiihdän Rovaniemellä viestin ja 30 kilometriä. Viestisakilla tavoitellaan kauden parasta vetoa. Nyt pyrin nauttimaan, että murheiden jälkeen ylipäätään pääsen mukaan kisaamaan. Ladulle jätetään kauden päätöskilpailussa kropasta kaikki, sanoo tohtorin väitöskirjaa liikuntatieteistä tekevä Kettunen.

Kettusen paras meriitti kuluvalla kaudella on tähän asti ollut Finlandia-hiihdon voitto.

Leena Nurmi ja Heta Jalonen ovat kierrelleet kansallisia kisoja vaihtelevin menestyksin. Viime vuoden SM-säväyttäjä Sanni Alatalo ei ole takaiskujen takia päässyt viimevuotiseen kuntoonsa. Ella Noora Haapalehdon kisakausi jäi kokonaan väliin kesällä sattuneen loukkaantumisen takia.