Mäyriä säilyy virkistyskäytössä – ”Hoitotoimikunta esittää, millaisia investointeja tehdään”

Rantasaunat suljetaan, mutta Mäyriän uimarannalla saa yhä käydä. Kuva: LVS-arkisto/Erkki Koivisto

Mäyriän virkistysalueen rantasaunat suljetaan toistaiseksi, koska ne eivät ole terveys- ja turvallisuusmääräysten mukaiset, ja karavaanialue suljetaan syksyllä.

Sosiaalisessa mediassa tämä on herättänyt epäilyjä, onko Mäyriän maat mahdollisesti myyty ja kaavaillaanko tilalle tontteja, mutta näin ei asian laita ole.

– Mäyriä on virkistyskäytössä jatkossakin, muita suunnitelmia ei ole, Lempäälän kunnan rakennuttajapäällikkö Ulla Palo-oja sanoo.

Virkistysalueen omistavat yhdessä Lempäälä, Vesilahti, Tampere, Kangasala, Pirkkala, Valkeakoski, Nokia ja Ylöjärvi.

 

Mäyriän on virkistyskäyttöön aikoinaan hankkinut Pirkanmaan virkistysalueyhdistys. Yhdistys muun muassa hankkii seudullisesti merkittäviä virkistysalueita jäsenkuntien hallintaan ja jakaa avustuksia virkistys- ja retkeilyalueiden sekä -reittien ylläpitoon ja kehittämiseen.

Hankitut virkistysalueet tulevat yhdistyksen jäsenkuntien yhteisomistukseen ja ovat kaikkien vapaasti käytettävissä ulkoiluun ja retkeilyyn.

Yhdistyksen jäsenkunnat maksavat yhdistykselle jäsenmaksua suhteessa asukaslukuunsa.

– Kunnat omistavat hankitut kiinteistöt määräosin. Lempäälä on Mäyriän virkistysalueen suurin omistaja, asiamies Juha-Matti Ala-Laurila Pirkanmaan virkistysalueyhdistyksestä sanoo.

– Mäyriä on erilainen kohde moneen muuhun kohteeseemme nähden, sillä rakennuskantaa on siellä enemmän, hän toteaa.

 

Yhteisomistajuudesta vastaa hoitotoimikunta. Hoitotoimikuntaan kuuluu yksi nimetty henkilö jokaisesta kunnasta. Lempäälän edustaja tällä hetkellä on isännöitsijä Karita Hovilainen.

– Hoitotoimikunta esittää, millaisia investointeja tehdään. Mahdolliset suuremmat investoinnit edellyttävät toki omistajakuntien päätöksiä. Kun aluetta kehitetään, yhteisomistus ja virkistysmahdollisuudet pitää ottaa huomioon. Virkistysalueet ovat seudullisesti tärkeitä, Ala-Laurila sanoo.

Mäyriän virkistysaluetta ryhdytään tänä keväänä kehittämään. Valmistelu käynnistetään seuraavassa hoitotoimikunnan kokouksessa.

– Mitään konkreettisia suunnitelmia ei vielä ole, paljon ehdotuksia ja toiveita kyllä. Terveystarkastuksen edellyttämät korjaustyöt ovat sen verran kalliit, että hoitotoimikunnan rahoilla niitä ei pystytä heti tekemään, tilanne vaatii alueen kokonaistarkastelun ja tarkemman suunnitelman tehtävistä toimenpiteistä. Tavoite on, että alue on mahdollisimman monen käytössä jatkossakin, Ulla Palo-oja sanoo.

 

Lue myös:

Mihin asioihin Pirteva kiinnitti Mäyriässä huomiota? – ”Keskeyttämispäätös on kunnan oma päätös”