Leponiemi ennätyksellään puolimaratonin SM-pronssille

Vallan mainion startin yleisurheilukaudelleen sai LeKi-YU:ta edustava akaalaisjuurinen 23-vuotias Klaara Leponiemi, kun hän nappasi puolimaratonin SM-pronssia uudella uljaalla ennätyksellään 1.16.51. Mitali oli Leponiemelle maantiellä peräti viides perättäinen.

Kilpailun voitti uutta tuloaan maan eliittiin tekevä Lappeenrannan Aliisa Vainio ja kakkoseksi sinnitteli turkulainen Aino Niemi. Erot kärkitrion välillä olivat selkeät, Leponiemen ero voittajaan oli noin neljä ja puoli minuuttia.

– Alussa juoksu tuntui tosi jäykältä, mutta meno vetristyi matkan aikana. Reitti oli kiva, sää mukava, joskin hiukan kylmä tuuli puhalsi, kertasi Leponiemi kisafiiliksiään.

Raumalla juoksussa kilpailussa alussa kovaa vauhtia piti takavuosien tähti Annemari Kiekara (os Sandell), jonka Leponiemi puolimatkan krouvissa ohitti. Pian tämän jälkeen Kiekara keskeytti ja mitalisijat alkoivat hahmottua mainitun kolmikon kesken.

Seuraavaksi Leponiemen kausi etenee kohti SM-maastoja.

– Nakkilan SM-maastoissa on seuraava tavoite, siellä juoksen kympin kilpailun. Sen jälkeen kohti ratakautta, luotasi Leponiemi katsettaan tuleviin viikkoihin. Leponiemen edelliskesiä ovat haitanneet toistuvat vammat.

 

Juttua muokattu klo 15: Korjattu otsikkoa, jossa luki ensin virheellisesti Leponiemen voittaneen hopeaa