Kaavi iski Toivot kanveesiin – hieno kausi päättyi Suomi-sarjan porteille

Heikki Kyllösen (numero 17) sekä muun LeTo-joukkueen hieno säbä-kausi päättyi kahteen tappioon kaavin Kaiulle. Kuva: Pauli Impola

Savon sydämessä sijaitseva piskuinen Kaavi ja sen salibandy-ylpeys Kaiku osoittivat, että Itä-Suomessakin osataan pelata laadukasta säbää. Lempäälän Toivot matkustivat Savoon mittaamaan Kaiun tasoa Suomi-sarjan nousukarsintaotteluun lauantaina 23. huhtikuuta. Toivojen pelaajarosteri oli kapea, käsittäen vain rapeat kaksi kentällistä.

Avauserä oli vielä tasainen (3 – 2), mutta toisessa erässä kaavilaisten jalka kulki nopsempaan ja laukaukset osuivat tarkemmin kuin lempääläisten. Lopputulos oli selkeä 10 – 3-voitto Kaavin Kaiulle.

Kun nousupaikkaan tarvittiin kaksi voittoa, oteltiin heti seuraavana päivänä uudelleen, tällä kertaa Kaukajärven Spiral-hallissa, kun Ideaparkissa oteltiin lajin SM-kullasta. LeTon kotipeli oli tasaisempi, mutta ratkesi käytännössä avauserässä, kun voitontahtoisempi Kaiku repi 4 – 0-johdon. Lopppupeli mentiin tasaposkea ja lukemat tunnin tehokkaan ottelemisen jälkeen olivat 6 – 3 Kaiun eduksi. Kaavi siis jatkaa ensi kaudella valtakunnallisessa Suomi-sarjassa ja LeTo alueellisessa kakkosdivarissa.

–Repalaisella kokoonpanolla jouduimme matseihin. Vastustaja oli laadukas, he iskivät tosi tehokkaasti ja pelasivat kurinalaisesti. Parempi siis voitti. Karsinnat olivat kuitenkin mukava kokemus, tuumi LeTon valmennusvastuun kesken kautta ottanut Lassi-Pekka Paloniemi, joka uurasti myös kaukalossa.

Lempäälän Toivojen tärkeimmälle taustavaikuttajalle, manageri Jussi-Pekka Okerolle mennyt kausi oli viimeinen isossa roolissa Toivojen taustalla. Okero siirtyy tekemään entistä vahvemmin urheilutyötä  Lempäälän Kisan jääkiekon edustusmiehistön taustalle sekä junioripuolelle.

– Toivoilla oli jopa ylisuoritus resurssit ja treenimahdollisuudet huomioon ottaen. Meillä oli taitava nuori porukka, saadaan olla ylpeitä kauden sujumisesta, kiitteli Okero.

– Lempäälän säbä-kulttuuri on kehittynyt. Olen saanut ja varmasti myös antanut lajille paljon, hieno matka on ollut, tiivisti Okero.

Toivojen kausi jätti varmuudella hyvän pohjan tulevaan, edustussalibandy jatkuu ja kehittyy Lempäälässä.