Mikko Sulonen jatkaa LeKin kiekkosakin pääluotsina – myös kovia pelaajasopimuksia tehty

Riku Väkiparralle Hakkari on tuttu areena, hän pelasi LeKissä aikanaan jo Mestistä. Arkistokuva: Antti Raunio
Mikko Sulonen tuuletti muutama viikko sitten LeKin nousua Suomi-sarjaan. Hän jatkaa LeKin peräsimessä vieressään juhlivan Juha Taposen kanssa ainakin seuraavat kaksi kautta. Kuva: Jarno Hietanen.

Lempäälän Kisa Edustusjääkiekko Ry ja päävalmentaja Mikko Sulonen ovat solmineet odotetusti jatkosta. LeKin Suomi-sarjaan johdattanut Sulonen solmi seuran kanssa sopimuksen mallia 2 + 1 vuotta.

Sulosen aisaparina jatkaa Juha Taponen, jonka sopimus on mallia kaksi seuraavaa kautta. Duo Sulonen – Taponen on tehnyt pitkään yhteistyötä.

– Kova into ja motivaatio on lähteä seuraavaan kauteen uudelle sarjatasolle eli Suomi-sarjaan. Töitä on jo aloitettu paiskia ja joukkueen kokoaminen on hyvällä hahmolla. Runko kasataan viime kauden pelaajista ja kovia vahvistuksiakin on saatu, tiedottaa Sulonen.
Uusia pelaajasopimuksia on tässä kohtaa koossa 12. Viime kaudesta tuttuja jatkajia ovat hyökkääjät Juuso Papinsaari, Saku Aavajoki, Tuomas Tiitinen, Vili Liimatainen, Niklas Saha sekä joukkueen kapteeni Jesse Hurme. Maalivahti Eetu Haavisto solmi myös jatkosopimuksen, kuten puolustajat Emil Salonen ja Miska Autiokin.
Uusia kaappauksia ovat hyökkääjä Waltteri Selimgerei Nokian Pyrystä, puolustaja Riku Väkiparta Porin Karhu-Kiekosta sekä maalivahti Valtteri Kyllinen Nokian Pyrystä.
– Saamme kovan ja kilpailukykyisen joukkueen Suomi-sarjaan. Joukkue kasataan pääosin kokoon ennenkuin päästään juhannussaunaan, lupaa Sulonen.
Viime kauden LeKissä pelanneista kapteeni Hurme on takuuvarma pistelinko, Papinsaari, Aavajoki ja Salonen ovat kaikkien tuntemia LeKi-kasvatteja, 22-vuotias Liimatainenkin on vaikuttanut Lempäälässä jo kolmen kauden ajan, 21-vuotias Tiitinen kunnostautui etenkin Suomi-sarjan karsintasarjassa. Niklas Saha omaa pelaajataustaa Forssan Palloseurasta, mennyt kausi jäi häneltä torsoksi. Jyväskylän kiekkokoulun koulima Autio puolestaan oli menneen kauden tärkeitä pelimiehiä LeKille. Eetu Haavisto pelasi LeKin ykkösmaalivahtina, muun muassa laadukkaalla tavalla Suomi-sarjan karsinnoissa.
Uusista pelaajista 28-vuotias Tappara-kasvatti Waltteri Selimgerei tuo tehoa ja kokemusta LeKin hyökkäysosastoon. Selimgerei on pelannut Suomi-sarjaa kahdeksan kauden ajan ja parhailla sesongeilla hätyytellyt jopa 50 tehopisteen rajaa. Selimgerei valittiin menneen kauden Suomi-sarjan allstars-kentälliseen.
Riku Väkiparta muistetaan Hakkarissa jo LeKin Mestis-vuosilta, sillä hän pelasi Lempäälässä kolmen kauden aikana 2016–19. Voimakas peruspakki tuo jämäkkyyttä ja johtajuutta ja 30-vuotiaana myös äärimmäisen tärkeää kokemusta.
Maalivahtiosaston Valtteri Kyllinen on Kuopion KalPan kasvatti, joka Kuopion juniorivuosiensa jälkeen on edustanut Iisalmen IPK:ta ja kaudesta 2018 asti Pyryä.