Suomi–USA-kamppailu – Tanja Kelohongalle ja Keith Montalvolle peli oli erityinen, lempääläläisillä puolestaan synttärit areenalla

Suomi-USA peliä jännitettiin kotona ja areenalla. Suomalais-amerikkalaiselle pariskunnalle Tanja Kelohongalle ja Keith Montalvolle peli oli erityinen, kun omat kotijoukkueet ottivat mittaa toisistaan.
Kuva: Keith Montalvon ja Tanja Kelohongan kotisohvalla koettiin jännittäviä jääkiekkohetkiä maanantai-iltana, kun Suomen ja USA:n joukkueet kohtasivat MM-jäällä. (Kuva: Tanja Kelohongan arkisto)

Ylöjärvellä asuvalla suomalais-amerikkalaisella pariskunnalla Tanja Kelohongalla ja Keith Montalvolla oli jännittävä maanantai-ilta, kun MM-kisoissa oli vuorossa odotettu kamppailu Suomi-USA. Pariskunnalla oli selkeät näkemykset voittajasuosikista: Kelohonka odotti pelin päättyvän Suomen hyväksi 3–2, kun taas Montalvo päätteli pelin loppuvan kotimaansa joukkueen hyväksi 2–4.

Pariskunta katsoi monilla nahinoilla ja jäähyillä höystetyn pelin kotisohvalla. Säilyikö sopu?
– Sopu säilyi, vaikka mielipide-eroja oli, Kelohonka kertoo ja lisää, että ehdottomasti parasta pelissä oli maalit.

Suomi kaatoi USA:n selkein lukemin 4–1. Voittiko oikea joukkue?
– Tottakai, jos minulta kysytään, mutta jos kysytään isännältä niin….., Kelohonka vastaa sähköpostitse.

Pariskunta toteaa, että maiden pelityyleissä on eroja. Montalvo on tottunut amerikkalaiseen kovaan pelityyliin, johon kuuluvat tappelut ja kovat taklaukset niin, että laidat rytisevät ja joskus pleksikin hajoaa.
– Minä taas tykkään katsoa siistiä vauhdikasta peliä, johon ei kuulu tappelut eikä rumat taklaukset. Toki joskus minäkin hiukan niistä innostun, Kelohonka kertoo.

Synttärihumua areenalla

Erno Lehtonen (vas.) ja Esa Lehtonen vilkuttavat katsomosta. Miehet olivat juhlistamassa Ernon syntymäpäivää jääkiekko-ottelun merkeissä. (Kuva: Sanna Hillberg)

Lempääläläiset isä ja poika Esa Lehtonen ja Erno Lehtonen olivat tulleet areenalle juhlistamaan Ernon 19-vuotissyntymäpäivää. Molemmat seurasivat jännittävää MM-ottelua hyvällä kisafiiliksellä. Erno Lehtonen kertoi ensimmäisellä ottelutauolla, että Suomen 1–0 -maali oli pelin siihenastinen kohokohta.

– USA voittaa 3–2, ennakoi Erno.

– Suomi voittaa 3–2, veikkasi puolestaan Esa Lehtonen.

Kirjoittaja: Sanna Hillberg