MM-kisoilla halutaan nostaa esiin lasten ja nuoren lukutaidon edistämistä – hyväntekeväisyyttä myös varustekeräyksellä

Jääkiekon MM-kisat vaikuttavat Suomessa monella muullakin tavalla kuin huippu-urheilun kautta. Kisat tuovat tullessaan arvokkaita asioita ja hyväntekeväisyyttä.

Jääkiekon MM-kisat haluaa liikunnan ohella nostaa esiin lasten ja nuorten lukutaidon edistämistä. Tämä on näkynyt muun muassa Read Houer -tapahtumassa. MM-kisaorganisaatio kuvasi videon, jossa leijonatähdet Marko Anttila ja Hannes Björninen lukivat Aku Ankkaa ja kannustivat lapsia ja nuoria lukemaan. Video on katsottavissa täällä.

Hannes Björninen ja Marko Anttila lukivat Aku Ankkaa. (Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto)

Lukutaidon edistämiseen liittyy myös varustekeräys lasten ja nuoren jääkiekkoharrastuksen hyväksi. Keräystä on toteutettu kevään aikana ympäri Suomen. Tarkoituksena on ollut saada jääkiekkovarusteita kiertoon niitä tarvitseville lapsille ja nuorille. Keräykseen on voinut tuoda kypärän, luistimet, mailan tai kaulasuojan.

Varustekeräyksellä on haluttu edistää jääkiekon harrastamisen helppoutta.

Varustekeräyksen ideana on ollut paitsi tukea konkreettisesti lasten ja nuorten mahdollisuutta jääkiekon harrastamiseen myös kannustaa lapsia ja nuoria lukemisen pariin. Jokainen keräykseen varusteita tuonut on saanut vastineena kiitokseksi itselleen lukulahjan. Tavoitteena on ollut löytää uusi koti jopa 20 000 varusteelle ja vastaavasti lukulahjalle.

Varustekeräyksellä on halutt kantaa yhteisöllistä vastuuta ja viedä kisojen vastuullisuusarvoa käytäntöön. Käytettyjen varusteiden kierrättäminen on myös ympäristön näkökulmasta vastuullinen teko.

Moni pieni kiekkoilijan alku tarvitsee varusteita. (Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto)

– Kisojen arvot ovat hauskuus, yhteisöllisyys ja vastuullisuus. Tässäkin keräyksessä hauskalla ja vastuullisella tavalla yhdistetään jääkiekkoyhteisön toimintaa kierrättämällä varusteita. Samalla keräys tuo iloa lahjoittajille ja mahdollisuuden uusille harrastajille tulla mukaan pelaamaan tätä upeaa lajia. Osallistumalla keräykseen voi jokainen olla toteuttamassa arjen pieniä ihmeitä kisojen teeman, Making Miracles, hengessä, Jääkiekon MM-kisaorganisaation pääsihteeri Heikki Hietanen sanoo.