Veera Rantala käveli SM-hopealle

Veera Rantala avasi SM-uransa hopeisella mitalilla. Kuva: Janne Rantala.

Kävelyllä on Lempäälässä varsin tuoreet, mutta hyvät menestysperinteet. Muutamia vuosia sitten Maria Hovi ja Markus Kyrölä pärjäsivät SM-tasolla erinomaisesti. Nyt heidän jälkiään seuraa alle 17-vuotisissa kisaava Veera Rantala.

Heti ensimmäisessä SM-tason startissaan Veera onnistui loistavasti ja nappasi kakkossijan eli hopeaa. Veeran aika viiden kilometrin maantiematkalla oli 29,09. Voittaja Aliisa Kiiski meni omaa vauhtiaan, mutta seuraavista sijoista käytiin tasainen taistelu, joka päättyi LeKi-YU:n urheilijan eduksi. Mukana kisassa oli kahdeksan urheilijaa. Veera Rantalaa ohjeistaa tuttu valmennusguru Veli-Matti Ranta.

Lahden GP-kisoissa esiintyi LeKin Santtu Heikkinen 800 metrillä ja oli hyvätasoisen kansainvälisen kilpailun kahdeksas ajalla 1.50,38, mikä oli kauden avaustulokseksi vähintääkin lupaava noteeraus.