Asuntomessut vuonna 2026 Lempäälään Saikan alueelle: Teemana kestävät ratkaisut ilmaston hyväksi

Saikan alueelle Lempäälän kunta on viime vuosina kylvänyt noin kuuden hehtaarin laajuisen kesäkukkaniityn. Alue sijaitsee Kuljuntien varrella huoltoasemakiinteistöä vastapäätä. Kuva: Lempäälän kunta

 

Lempäälän kunta ja Suomen Asuntomessut ovat tehneet varaussopimuksen Asuntomessujen järjestämisestä Lempäälässä vuonna 2026. Asuntomessuista tulee 160 vuotta täyttävän Lempäälän kunnan juhlavuoden päätapahtuma.

Asuntomessut järjestetään vuonna 2026 Saikan alueella Lempäälän kunnan nauhataajaman keskivaiheilla kauppakeskus Ideaparkin tuntumassa. Tulevalle messualueelle on valmistunut asemakaava vuonna 2021, jolloin on jo varattu monipuolinen tonttitarjonta asumiselle. Lisäksi alueelle rakennetaan uusi koulu ja päiväkoti.

− On hienoa saada asuntomessut Lempäälään kunnan juhlavuonna. Asuntomessut ovat olleet aina yksi kävijämäärältään isoimmista kesätapahtumista, joten niiden saaminen Lempäälään on iso piristysruiske niin kunnalle kuin myös yritystoiminnalle. Haluamme tehdä parhaamme, jotta näistä messuista tulee myös entistäkin antoisammat kävijöille, kertoo Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö.

Saikan Asuntomessujen järjestämiseksi Lempäälän kunta ja Suomen Asuntomessut ovat käyneet kehittämiskeskusteluita uudistaakseen asuntomessujen konseptia palvelumallisempaan suuntaan.

− Olemme kuunnelleet messupaikkakuntien toiveita. Haluamme kehittää jatkuvasti messujen konseptia messupaikkakuntia entistä paremmin palvelevaan suuntaan. Uusi hanke- ja sopimusmallimme mahdollistaa messuhankkeen varhaisemman ja tarkemman suunnittelun ja tekee yhteistyöstä vielä avoimempaa. Tämä kaikki tukee messuhankkeen onnistumista. Olen erittäin iloinen, että Lempäälä lähti kanssamme avoimin mielin kehittämään yhteistyömallia ja luomaan uudenlaista messutoteutusta, sanoo Suomen Asuntomessujen Timo Koskinen, joka siirtyy kesän jälkeen Asuntomessujen operatiivisen johtajan tehtäviin.

Lempäälän kunta tekee ilmastotyötä etsimällä jatkuvasti tapoja edistää kestäviä ratkaisuja. Tämän teeman ympärille Lempäälän asuntomessutkin vuonna 2026 muotoutuvat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?