”Alku oli Liverpoolia, loppu Norwichia” – Loiskeen peliotteet paranevat jalkapallon kolmosessa

Sääksjärven Loiskeen valmentajalla Reijo Laaksosella on sana hallussaan, hän kuvasi Loiskeen ja Tampereen Kisa-Tovereitten välistä jalkapallon kolmosdivariottelua värikkäästi.

– Alku oli Liverpoolia, loppu Norwichia.

Loiske voitti ottelun maalein 2 – 1, ja ottelun juoni oli lyhyesti sanottuna se, että Loiske hallitsi peliä ”liverpoolmaisesti” ensimmäisen tunnin, mutta oli ”norwichmaisesti” pulassa viimeisen puolen tunnin ajan.

–Avausjakson ja toisen alun veimme peliä selkeästi. Toisen jakson alun salamamaalien jälkeen otteemme lässähti. Mietinkin, että johtuiko se jaloista vai päästä, tuumasi Laaksonen.

Loiskeen maalit iskivät Otso Suonpää ja Juho Viitaharju. TKT:n kavennuksen iski 62. minuutilla Lauri Kaarsalo. TKT:n osuman jälkeen paine siirtyi Loiske-päätyyn.

– Varsin hyvin puolustimme johtoamme, maalivahdillemme Juuso Tuomiselle ei haamutorjuntoja tullut.

Loiske on yhdeksän pelatun pelin jälkeen sarjassa sijalla viisi 14 pisteellä. Sääksjärveläisten peliotteet ovat kohentuneet, mitä pidemmäs kesä on edennyt. Pelaajarosteriinkin tuli hyvä lisäys, kun Riikassa Latviassa opiskeleva Sampo Suonpää palasi kasvattajaseuraansa.

– Viimeisestä tappiostamme alkaa olla jo aikaa, joten toki pelaamisemme on kehittynyt. Alkukauteen muutama ”turha” pistemenetys on ollut, mutta hyvin luottavaisesti katsomme eteenpäin, alleviivaa Laaksonen.

Loiskeen peliote piti Pirkkalassakin, missä sarjajumbo ja nollakerholainen PJK harasi kovasti vastaan, mutta pisteet matkasivat Sääksjärvelle lukemin 3 – 2. Matias Riikonen, Osma Fation ja Tomi Vikman tekivät Loiskeen osumat. Keskikentän työmyyrä Petteri Kajasmaa sai valmennusjohdon kehut uurastuksestaan.

Seuraavat kaksi ottelua mittaavat todenteolla Loiskeen vireen, kunLoiske kohtaa kotonaan 22. kesäkuuta Nokian Palloseuran ja kevätkierroksen huipentaa peli sarjakärki TPV:tä vastaan 4. heinäkuuta Hakkarissa.

Loiskeen maaliriemua Pirkkalassa, keskellä osuman tehnyt Osma Fation onniteltavana. Kuva: Kari Etelä.