Vastaus Piia Nurmelan ja muiden mielipidekirjoitukseen

Yhdenvertaisuus kuuluu todellakin kaikille. Se, että yhdenvertaisuutta pidetään tärkeänä arvona, ei vielä tarkoita, että tasa-arvo ja yhdenvertaisuus toteutuisivat. Tästä kertoo surullisella tavalla tapahtumat kunnassamme ja myös julkaistu kirjoitus, jonka osa Lempäälän päättäjistä on allekirjoittanut. Hiljattain tapahtunut ilkivallan teko ja muu viimeaikainen kommentointi osoittavat juuri sen, miksi Pride-liikettä tarvitaan.

Aktiivisten nuorten aloitteellisuuden ja toiminnan myötä Lempäälässä on tänä vuonna ensimmäistä kertaa huomioitu Pride-viikko ja sen yhdenvertaisuutta ja kaikkien ihmisarvoa korostavat teemat. Haluamme lausua julkisen kiitoksen näille nuorille.

Sanoista on menty tekoihin, ja teot ovat täysin linjassa toimintaa ohjaavien asiakirjojen kuten kunnan henkilöstön tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman ja juuri päivitetyn kuntastrategian kanssa. Me valtuutetut hyväksyimme strategiassa ennakkoluulottomuuden ja syrjimättömyyden edistämisen kaikessa kunnan toiminnassa. Ei voi sanoa, että yhdenvertaisuus kuuluu kaikille, ja samalla laittaa eri vähemmistöryhmiä toisiaan vasten.

Kannatamme lämpimästi ajatusta liputtamisesta saamelaisten ja romanien kansallispäivinä ja muiden vähemmistöryhmien huomioimista.

Vähemmistöjen arvostaminen ei ole valtaväestöön kuuluvilta kuntalaisilta pois. Me allekirjoittaneet emme aja vähemmistöille eri oikeuksia, vaan yhdenvertaisuutta samoissa asioissa kuin muillekin. Jos näkee joidenkin vähemmistöjen aseman parantamisen olevan muilta pois, on siitä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden periaatteiden ymmärtäminen kaukana.

Koemme, että on suorastaan loukkaavaa, että päättäjät eivät halua kunnioittaa nuorilta itseltään lähtenyttä aktiivisuutta yhdenvertaisuustyön eteen ehdottamalla, että Pride-liputusta ei järjestetä. Näiden päättäjien olisi hyvä muistaa, mitä ovat kuntastrategiaa hyväksyessään allekirjoittaneet. Se, että jonkin ihmisryhmän oikeuksissa halutaan ottaa takapakkia, voidaan nähdä syrjivänä toimintana. Meidän tehtävämme päättäjinä on tukea ja kuunnella näitä nuoria ja kaikkia vähemmistöihin kuuluvia kuntalaisia ja tehdä parhaamme, jotta kaikilla olisi Lempäälässä hyvä olla.

 

Lempäälän Vihreiden valtuustoryhmä

Lempäälän Vasemmiston valtuustoryhmä