Jätehuolto palvelee myös kesällä – Tarkista, kuinka mökin jätteiden kanssa tulee toimia

Kesä on vilkasta aikaa jätehuollossa, tiedottaa Pirkanmaan jätehuolto. Monen paikkakunnan väkimäärä kasvaa ja mökeillä puuhastellessa myös jätettä syntyy.

Jätehuolto on kiinteistökohtainen palvelu, joten myös mökillä pitää olla jätehuolto järjestettynä. Mökillä jätehuoltoon liitytään vuosimaksuasiakkaaksi, jolloin käytössä on aluejätepisteverkosto. Myös oma jäteastia tai naapureiden yhteinen astia on hyvä ja edullinen vaihtoehto, jos tie kestää jäteauton.

Aluejätepisteet ovat tarkoitettu ainoastaan vuosimaksuasiakkaiden päivittäisille jätteille eli sekajätepusseille. Sekajätteistä tehdään lämpöä ja sähköä Tammervoiman hyötyvoimalassa, Tampereella. Remonttijätteet, huonekalut, puutavara, metalliromut ja sähkölaitteet eivät kuulu jätepisteille, niiden oikea osoite on jäteasema.

Lajittelu on hyvä muistaa myös mökkeillessä. Kun lajittelee, jätteistä tulee uutta materiaalia. Lajittelu vähentää luonnonvarojen käyttöä ja ilmastopäästöjä. Lajitellut jätteet kannattaa laittaa esimerkiksi autonperään odottamaan seuraavaa kauppareissua. Muun muassa monen marketin pihasta löytyy ekopiste.

Jokainen voi osaltaan auttaa jätepisteiden täyttymiseen lajittelemalla huolellisesti, tiivistämällä ja pakkaamalla jätteet sekä hyödyntämällä jäteasemapalveluja. On myös tärkeä muistaa, että roskapusseja ei jätetä astioiden ulkopuolelle eläinten ja tuulen leviteltäväksi.