Heikkinen ja Mustonen mitalijahtiin Joensuun Kalevan kisoihin – LeKiltä viisi urheilijaa tulessa

Santtu Heikkisen nilkka on miestä hiukan vaivannut, mutta kunto on edelleen priimaa ja lupaa mitalia Kalevan kisoista. Kuva: Antti Raunio.

Lempäälän Kisan yleisurheilijat lähtevät pienellä, mutta tasokkaalla joukkueella hakemaan ainakin kahta mitalia Joensuun Kalevan kisoista. Ykkösässiä ovat keskimatkojen juoksija Santtu Heikkinen ja korkeushyppääjä Matias Mustosen, joiden kunto lupaa mitalia, eikä kiriherkkää Aleksi Kivelääkään voi jättää laskuista pois, kun ynnätään mitalikandidaatteja 800 ja 1500 metrillä.

Naisten puolella Klaara Leponiemi voi olla 10 000 metrin jokerikortti, nuori Emma Ranta on kehittynyt isoin askelin ja starttaa niin ikään kymppitonnille.

Santtu Heikkisen tuorein juoksu on Jyväskylästä, missä hän lohkaisi omasta ennätyksestään pois sekunnin aikaan 1.48,10.

– Kalevan kisoissa tarkoitus olisi juosta tällä tietoa vain 1500 metriä, kun nilkassa oleva jänne on viime aikoina vähän kiusannut. Vaiva ei estä juoksemista, mutta useampi kisa peräkkäisinä päivinä voi olla hankalaa. Mitali on ehdottomasti tavoitteena Joensuusta, kertoo Heikkinen tuoreet kuulumisensa.

Heikkinen on sekä 800 että 1 500 metrillä Suomen tilastokolmonen, etenkin ”kasisatasen” aika on jo varsin laadukas kansainvälisestikin ajatellen. Aleksi Kivelä on molemmilla matkoilla tilastojen kahdeksas omilla ennätyksillään 1.51,30 ja 3.47,92. Kivelä puolustaa viime kesän SM-pronssiaan Kalevan kisoista.

Korkeushypyssä Matias Mustonen on ennätystään sivuavalla tuloksella 217 tilastokakkonen. Trio Daniel Kosonen, Mustonen ja Arttu Mattila on omilla luvuillaan tilastojen valossa, joten perusonnistumisella Mustonen palkintopallilla nähdään.

Naisten kymppitonnilla Klaara Leponiemeltä ei tältä kesältä tilastoaikaa löydy, mutta jos nainen on ennätyskunnossaan, puhutaan hyvistä sijoitusmahdollisuuksista. Camilla Richardsson lienee matkan valtiatar, jos mukana on, mutta muu kaarti on tasaista.

Heikkisen ja Mustosen kausi Joensuusta jatkunee kansallisten kisojen kautta syyskuun Ruotsi-maaotteluun. Myös nuorten SM-kisat käydään elokuussa, niistä Lempäälään on luvassa useampia mitaleita. LeKi ja Hakkarihan isännöivät 16–17-vuotisten SM-mittelöitä 12–14. elokuuta.

 

Lue myös:

Heikkisen tavoitteet korkealla