Nuoret urheilijat kruunasivat menestyksellään huikean hienot SM-kisat – LeKille peräti kahdeksan mitalia kotikentältä

Miika Niemelä (vasemmalla) kävelyn hopeaa, Veera Rantala kävelyn kultaa ja Eero Ranta 30o0 metrin ja 200 metrin esteiden pronssia. Kuva: Siiri Seva
Kolmiloikan voittaja Niklas Piirainen (oikealla) ja pronssimitalisti Eelis Kuusjärvi. Kuva: Tanja Lähdekorpi.
Pikakiitäjä Aatu Vaittinen oli kahden lyhyimmän matkan poronssimitalisti. Kuva: Tanja Lähdekorpi.

Hymyt olivat leveitä ja silmät auringosta sirrillään. Siinä päähuomio Lempäälässä Hakkarin kentällä järjestettyjen 16 – 17-vuotisten SM-kisojen fiiliksestä. Kolmepäiväiset kilpailut sujuivat järjestelyiltään suorastaan fantastisesti, eikä itse urheilullisesta kisatapahtumustakaan moitteen sanaa voi lausua. Yleisöä Hakkarin katsomossa oli etenkin lauantaina sunnuntaina useampi sata silmäparia.

– Hieno porukka oli järjestämässåä kisoja, iso tapahtuma yhdistää väkeä ja kentällä oli paljon sellaistakin porukkaa jelppaamassa, joita ei normaalisti yleisurheilukisoissa näe. Kalevan malja-pisteillä mitattuna LeKi oli Hämeen paras seura, jopa Pyrintö jäi taaksemme. Voidaan siis puhua täysosumasta, maisteli kisojen pääsihteeri ja LeKi-YU:n toiminnanjohtaja Timo Reunanen kisahumun tauottua.

Mikä mukavainta LeKille jäi vaivanpalkkaakin euroissa mitaten mukava summa. Samalla uusittu Hakkari kenttä näytti, että se on kelpo areena ympäristöineen isojenkin kisojen läpivientiin.

Itäsuomalaisilta kisavierailta kuuluikin kehulause, että ”Lempäälän pitää olla jatkossa vakijärjestäjä jonkun ikäluokan SM-kisoille”.

Isäntäseuran urheilijat venyivät kautta linjan ja osa ylitti itsnesä suorastaan hurmioituneesti. Kahdeksan mitalin potti oli enemmän kuin seurajohto tai valmentajat olivat villeimmissä ajatuksissaan miettineet.

Kahdesti Lempäälässä pidetyt hyppykarnevaalit ilmiselvästi tuottavat heti tulosta, sillä 16-vuotisten poikien kolmiloikassa LeKille tuli kultaa ja pronssia. Kirsi Männyn valmentamat Niklas Piirainen ja Eelis Kuusjärvi loikkivat upeita ja ilmavia loikkia. Piirainen paransi kymmensenttikaupalla ennätystään erinomaiseen lukemaan 13.91, millä tuloksella olisi tullut kultaa myös 17-vuotisissa. Kuusjärvi säesti oivallisesti komealla pronssituloksella 13.22.

Veera Rantalaa pidettin etukäteen mitaliehdokkaana 3000 metrin ratakävelyssä ja hienosti 16-vuotisissa kävellyt Veera esiintyikin. Kulta irtosi selkeällä erolla muihin ajalla 16.02.

Rantalaa valmentaa Veli-Matti Ranta, kuten hän valmentaa myös omaa poikaansa Eero Rantaa. Innokas treenaaja voitti kaksi pronssimitalia 16-vuotisissa. 3000 metrillä aika oli upea 9.18 ja 2000 metrin esteissä kovassa helteessä 6.42.

Pikajuoksuihin LeKi on saanut uuden lahjakkuuden, kun Aatu Vaittisen kehityskäyrä on noussut suorastaan ällistyttävän hienosti. 100 metrin pronssi tuli 17-vuotisissa ajalla 11,32 ja saman värinen mitali 200 metriltä ajalla 23,13.

Kävelystä tuli toinenkin mitali, kun Miika Niemelä sinnitteli hopealle ajalla 18.26 3000 metrin matkalla.

Mainittujen lisäksi usea LeKi-urheilija saavutti pistesijoja sekä muita erinomaisia suorituksia. SM-kisojen tulospaketin voi lukea netistä osoitteesta www.lekiyu.net.

Ikäluokkaa nuorempien SM-mittelöissä Nurmijärvellä LeKin Noel Nikulainen piti LeKi-lippua liehumassa nappaamalla pituuden hopeaa (598cm) ja 100 metrin aitojen pronssia (14.44) 14-vuotisten sarjassa.