LeTo uskoo vahvaan säbä-kauteen – sarja-avauksessa maalitykki Olli Kallio murjoi viisi osumaa

Kuluvan vuoden huhtikuussa päättyi edellinen salibandyn sarjakausi lempääläisittäin huikeasti, kun kakkosdivarissa pelaava Lempäälän Toivot eteni aivan Suomi-sarjan porteille asti. Lopulta maan kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle nousi karsintapelien saatteeksi savolaisseura Kaavin Kaiku, mutta LeTo:lle jäi menestysnälkää, mikä aiotaan tällä sesongilla ulosmitata voitoilla.

– Hyvä sarja-avaus ja hyvät treenipelit antavat uskon sille, että LeTo menestyy hyvin tälläkin sesongilla. Me lähdemme voittamaan pelejä, katsotaan kevättalvella, missä kohtaa olemme sarjataulukossa, kommentoi Toivojen pelaajavalmentaja Lassi-Pekka Paloniemi valtioviisaasti sanansa asetellen.

LeTo nappasi haastavasta kakkosdivisioonan kauden avauspelistä täydet pisteet, kun se löi nuorista pelaajista koostuvan Classic Akatemian Ideaparkin Bläk Boksissa maalein 5–4. Jokaisessa maalissa oli sama tekijänimi: Olli Kallio.

– Olli jatkoi siitä, mihin viime kaudella jäi. Onhan hän armoton maalitykki kakkosen tasolle. Hienoa, että hän edustaa LeToa edelleen, sanoo Paloniemi.

– Tyytyväinen olen avauspisteisiin, nuoret Classic-junnut juoksivat kovaa ja pelasivat organisoidusti, mutta hiukan jäivät fyysisyydessä meille.

Toivojen pelaajarosteri on kohtuullisen laaja. Uusia pelajia on tullut mukaan neljä:  maalivahti Miro Periviita sekä kenttäpelaajat Aaro Auvinen, Kare Riihimäki ja Petteri Immonen. Viime vuoden joukkueesta muutama pelaaja on poistunut.

– Kakkosdivarissa pelaaminen on pelaajille harrastus. Kun peli on esimerkiksi sunnuntaina puoliltapäivin, on selvää, että ihmisillä on työ- ja perhemenoja eli poissaoloja on aina. Loukkaantumiset syövät myös vääjäämättä miehistön kokoa, joten on hyvä, että väkeä on porukassa paljon.

LeTon lohkossa on kymmenen joukkuetta, joista suuri osa tuttuja viime kaudelta. Keski-Suomesta tulee mielenkiintoinen tuttavuus Tikkakosken Pallo ja Koillis-Hämeestä Pälkäneen SB Luja, joita molempia povataan lohkon kärkikamppailuihin. LeTo kohtaa seuraavaksi 25. syyskuuta Tikkakosken Ideaparkilla.

– Hieno ja tasainen sarja on luvassa, lohkossa tuskin on yhtään heittopussia, arvioi Paloniemi.