LeKin voittokäsikirjoitus toteutui taas

Aleksi Tialan maalilla LeKi nousi tasatulokseen 6–6. Kuva: Jarno Hietanen.

Lempäälän Kisan jääkiekkojoukkueen Suomi-sarjan peleissä toistuu sama käsikirjoitus ottelusta toiseen. LeKi on pelissä hetkittäin ongelmissa ja vastustaja karkaa johtoon. Peliajan lopussa LeKi tulee tasoihin ja ratkaisee voiton joko jatkoajalla tai voittolaukauskisassa.

Näin kävi Hakkarissa sunnuntaina 9. lokakuuta myös LeKin ja Raahe-Kiekon välisessä kamppailussa. LeKi oli pahimmillaan tappiolla 1–4, mutta päätöserän kiri puri, ja LeKi tuli tasalukemiin 6–6. Jatkoajalla jälleen astui esiin joukkueen nimekkäin pelimies eli Waltteri Selimgerei, joka ratkaisi pelin LeKin 7–6-voitoksi.

– Vaikka avauserän jälkeen olimme kolmen maalin tappiolla, oli ensimmäisellä tauolla kopissa levollinen olo. Kaikki tiesivät ja uskoivat, että meillä on mahdollisuus vielä kääntää pelin kulku, kertasi valmentaja Mikko Sulonen LeKin hankalaa alkua.

Pikku hiljaa kaukalotapahtumien vaaka alkoi kääntyä lempääläisten eduksi ja etenkin päätöserä oli jo selkeää LeKi-hallintaa. Raahe oli pelannut edellispäivänä voitokkaasti Nokian Pyryn vieraana, joten ehkäpä fyysinen kuorma alkoi näkyä raahelaisten luistimissa. Niko Kakko ja Aleksi Tiala toivat LeKin tasatilanteeseen vahvojen painostuskausien saatteeksi.

Jatkoerässä Selimgerein taituruus pääsi taas oikeuksiinsa, kun pelataan kolme vastaan kolme. Emil Salonen ja Aleksi Tiala tekivät ratkaisumaaliin esityön.

– Eihän tämä sattumaa ole, että sama mies ratkoo pelejä jatkoajalla ja rankkareilla. Selimgerei on tähän sarjaan todella taitava ja kylmäpäinen pelimies, ylisti Sulonen.

LeKi on kuuden pelatun ottelun jälkeen sarjakakkosena, tasapisteissä Nokian Pyryn kanssa.

– Sarjan tasaisuus on ollut alkukierroksilla silmiinpistävää. Jokainen pelaamamme peli olisi voinut kääntyä toisenkinlaisiin tuloksiin. Haasteet jatkuvat, kun kohtaamme Nokialla Pyryn ja Lapualla Virkiän tulevana viikonloppuna, Mikko Sulonen tuumi.