Jonni Ruottunen uusi mestaruutensa – ajoi kaudella taksia muistuttavalla kilpurilla

Jonni Ruottunen voitti sarjan viimeisen osakilpailun Hartolassa ja varmisti yleisen luokan mestaruuden. Kuva: Jarno Saari

Rallin F-cupin kausi päättyi lokakuussa Jonni Ruottusen osalta yhtä komeasti kuin viime syksynä. Lempäälän Volvo-kuski voitti teknisistä ongelmista huolimatta sarjan viimeisen osakilpailun Hartolassa ja varmisti yleisen luokan mestaruuden.

Ruottuselle ja kartanlukija Mikko Niemelälle olisi riittänyt sarjavoittoon heikompikin sijoitus, mutta maaliin asti oli ehdottomasti päästävä. Sarjatilanne oli sellainen, että keskeytys olisi saattanut pudottaa kaksikon jopa mitalisijojen ulkopuolelle.

– Syksyinen sadekeli ei helpottanut tilannetta, mutta liukkaat olosuhteet olivat kaikille samat. Omaa puhdasta suoritusta lähdettiin tekemään, eikä otettu ajamisessa riskejä, Ruottunen kommentoi.

Kilpailun puolivälin huoltotauolla sijoitus oli yleiskilpailussa niukasti toinen.

– Jarrujen kanssa oli ongelmia kolmannella erikoiskokeella. Onneksi sen jälkeen kaikki pelasi. Hieno homma, kun kauden päätöskisa sujui voitokkaasti, Ruottunen kertasi.

PR-Racingia edustava kuljettaja voitti yleisen luokan kisan lopulta 12,4 sekunnin turvin.

Kaluston vaihtuminen kaudelle 2022 toi mukanaan omat haasteensa. Ruottusen tiimi luopui vanhasta sotaratsusta Volvo 240:stä ja rakensi enemmän taksia muistuttavan kilpurin 940-mallista.

– Alkukausi oli vaikea, eikä tilannetta helpottanut, kun auto kaatui ensimmäisessä kisassa. Sen jälkeen oli moottoriongelmia kesäkaudella. Loppu sujui kuitenkin hyvin ja pääsimme puolustamaan titteliä kunnialla, Jonni päätti.

F-cupin mestaruus oli Jonni Ruottuselle järjestyksessään kolmas. Ensimmäinen sarjavoitto lohkesi junioreiden sarjasta vuonna 2016.

Teksti: Jarno Saari