Lempääläinen Jarkko Rinne yhdistää yrittäjän ja salibandyn liigavalmentajan työn: ”Tuntuu, että tunnit eivät riitä”

Lempääläinen Jarkko Rinne johdatti Classicin naiset hienoon 6–2-voittoon Porvoon joukkueesta. Kuva: Riku Hämäläinen.
Jarkko Rinne on yhdistänyt aikaa vievän naisten liigan päävalmentajuuden ja yrittäjän tehtävät. Kuva: Classic kotisivut.

Salibandyn naisten pääsarjassa eli F-liigassa urheilullinen toiminta on likipitäen ammattimaista. Harjoituksia on melkein päivittäin ja viikonloput kuluvat pelien parissa.

– Elantoa ei naisten salibandyn valmennushommista saa, joten työ pitää kyetä yhdistämään. Joskus tuntuu, että tunnit eivät päivässä riitä, miettii lempääläinen valmentaja ja rakennusalan yrittäjä Jarkko Rinne.

 

Rinteestä leivottiin Tampereen Classicin naistiimin päävalmentaja viime keväänä. Pitkän linjan salibandymiehelle jatkumo pääsarjatasolle oli luonteva, sillä hän oli jo vuosien ajan valmentanut ensiksi Ilveksessä ja myöhemmin Classicissa tyttöjunioreita. Juniorivalmennus huipentui viime keväänä 18-vuotisten tyttöjen Classicin voittamaan SM-kultaan.

– Valmennusura urkeni perinteisellä kaavalla, kun oma pelaaminen loppui. Nokialla olin mukana KrP:ssa, puolen kauden ajan miesten liigan päävalmentajanakin. Jossain kohtaa valmentaminen jo jäi hiukan taka-alalle, mutta omien tyttöjen innostuttua lajista, löysin itseni taas kaukalon laidalta.

 

Rinteen oma urheilu-ura alkoi jääkiekosta, josta hän siirtyi salibandyyn A-ikäisenä. Pelaajauran kovin taso oli ykkösdivisioona, mutta sarjapelejä hän pelasi vielä muutamia vuosia sitten Lempäälän Toivojen kolmosdivarijoukkueessa.

Classic on suomalaisessa salibandyssa edelläkävijäseura monellakin mittapuulla mitattuna. Classicin miehet ovat voittaneet kuudesti peräkkäin SM-kultaa, naisten puolella menestystä on myös tullut. Vuosina 2007–13 Classic juhli niin ikään kuutta perättäistä kultaa. Sen jälkeen kirkkain mitali Classicille on kuittaantunut kerran, keväällä 2017.

– Classicin naisten tavoite on joka kausi pelata kärkisijoista. Totta kai mestaruutta aina tavoitellaan, sanoo Rinne.

Tällä hetkellä Classic löytyy sarjasta kakkossijalta.

 

Lajiniiloille tuttuja pelaajanimiä Classicissa ovat esimerkiksi Aliisa Pöllänen, Suvi Hämäläinen ja Johanna Homi. Vesilahden Visan kasvatti Alma Laitila lukeentuu myös joukkueen runkopelajiin. 19-vuotisten maajoukkueesta löytyy lempääläis-vesilahtelainen Classicia edustava trio Liisa Kaihua, Janina Rinne ja Julia Saarinen.

– Naisten salibandyssa taso nousee vuosi vuodelta. Vauhtia ja fyysisyyttä sekä henkilökohtaista taitoa tulee enemmän, kun mukaan tulee sellaisia ikäluokkia, jotka ovat aloittaneet säbän peluun jo varsin nuorina.

 

Haastattelupäivänä eli sunnuntaina 6. marraskuuta Classicilla on edessään haastava kotiottelu Ideaparkin Bläk Boksilla Porvoon Salibandyseuraa vastaan. Aiemmin syksyllä PSS kotihallissaan pöllytti Classicia tylyin 7–2-lukemin.

– Perjantain treeneissä tehtiin peliin valmistautuminen, lauantaina jokainen pelaaja harjoitteli omatoimisesti ja tänään ennen peliä pidetään ottelupalaveri. Taikatempppuja ei enää pelipäivänä tehdä, vaikka kokoonpanoa hiukan jouduimmekin justeeraamaan sairastumisien takia. Tiiviin puolustuksen kautta lähdemme hakeman PSS:stä revanssia, kertoo Jarkko Rinne peliin valmistavat rutiinit.

Hyvin Rinteen ja muun valmennusjohdon rohdot tepsivät, sillä Classic nappasi komean 6–2-voiton, joukkueen tehopelaajana hääri kolmen tehopisteen Mila Manninen.

Ideaparkin Bläk Boksia on kehuttu yhdeksi maan parhaista salibandyareenoista, valmentaja Jarkko Rinne yhtyy suitsuttajiin.

– Bläk Boks on erinomainen pelipaikka, katsomossa on hyvä tunnelma, tervetuloa peleihin niissä kyllä viihtyy, toivottaa Rinne.