Sääkstori sädehti jouluista tunnelmaa

Kiltteyskysymysten ohella pukin korista sai myös suun makeaksi. Kuva: Jonna Ropponen

Viime lauantaina 3. joulukuuta Sääksjärven torialue täyttyi monenmoisista myyjistä ja hyväntuulisista asiakkaista. Jouluinen musiikki taustalla siivitti tätä talvista tapahtumaa. Tarjolla oli mm. leivonnaisia, huopatossuja, hunajaa, lampaantaljoja sekä monenlaisia käsitöitä ja tavaroita joulun teemaan soveltuen. Erilaista suuhunpantavaa oli tietenkin myös tarjolla. Lättyjä sekä myös eksoottisia kevätkääryleitä. Lisäksi veitsien ja muiden työkalujen teroittamiseen sai ohjeita ja neuvoja erään yrittäjän toimesta, joka esitteli näin omaa yritystään.

Tasatunnein pyörähteli torilla myös itse Joulupukki. Torin keskelle oli pystytetty glögipöytä. Sieltä sai omatoimisesti käydä kuumaa glögiä ja pipareita maistelemassa. Ilmapiiri oli kaiken kaikkiaan mukava ja leppoisa.

– Järjestäjille tuli monelta suunnalta kannustavia ja kiitteleviä palautteita. Kuulosti ja näytti siltä, että Sääkstori elää ja voi hyvin. Kovasti toivottiin toritapahtumille jatkoa ja sitä myös luvattiin. Seuraava tapahtuma on tulevan helmikuisen ystäväpäivän tienoilla, puuhamies Kai Salmijärvi raportoi.

 

Sääkstorilla oli viime lauantaina tarjolla kaikkea jouluista. Kuva: Jori-Pekka Träskbäck