Lempo-Volley jäi liigajoukkue Savon jyräämäksi – 400-päinen kotiyleisö loi peliin hienon tunnelman

Mopolla jää moottoritiellä jalkoihin, se on rujo fakta.

Urheilussa ammattilaisjoukkueen ja harrastajajoukkueen ero on yleensä iso, kuten itsenäisyyspäivänä nähtiin Hakkarissa. Suomen cupin ottelussa Lempo-Volley pyrki haastamaan viime kauden cup-mestaria ja SM-hopeamitalisti Savo-Volleyta parhaansa mukaan, mutta eväät eivät riittäneet savolaisten haastoon, vaikka yli 400-päinen kotiyleisö innokkaasti kotitiimiä kannustikin. Loppulukemat Hakkarissa olivat 0–3 (19–25, 12–25, 17–25).

– Tässä näkyi nyt ero konkreettisesti. Savo on saanut loukkaantumissumansa selätettyä ja on nousuvireessä. Meidän syöttömme ei haavoittanut heidän vastaanottoaan ja sen jälkeen Savolta lyöntejä tuli korkealta ja kovaa, tiivisti Lempo-luotsi Tuomas Alatalo liiga- ja ykkössarjatason erot.

 

Avauserässä Savo hermoili oman aloitussyöttönsä kanssa. Lempo pysyi hyvin mukana aina noin 15 pisteeseen saakka, kunnes ulottuva hakkuri Veikka Lindqvist ja lupaava passari Ilja Ivanov saivat yhteispelillään viiden pisteen eron, joka pysyi miltei samana erän loppuun saakka. Toisessa ja kolmannessa erässä Savo pääsi heti johtoon, jota se hissun kissun lisäili lempolaisten takoessa lyöntejään savolaisseinään.

– Emme me pääse ykkössarjan peleissä tai treeneissämme noin vahvaa torjuntaa vastaan hyökkäämään, joten olihan se haastava tilanne, Alatalo jatkoi.

 

Savo-Volleyn valmentaja Timo Tolvanen oli omiensa esitykseen koko lailla tyytyväinen.

– Tiesimme, että kun pidämme oman kovan tasomme, vastustaja tippuu jossain kohdassa kyydistä. Avauserässä aloitussyöttöjen kanssa teimme liikaa virheitä. Tämä oli tärkeä voitto monellakin tapaa, cupissa pärjääminen on iso tavoite ja saimme ikäänkuin yhden pelitreenin otteluruuhlan keskelle, Tolvanen tuumaili.

– Oli hieno tunnelma! Monella liigapaikkakunnalla on heikompi fiilis kuin täällä ja oli hienoa, että saatiin hieno tapahtuma, kehaisi savolainen herrasmies, Timo Tolvanen lempääläisyleisöä.

Lempon pelaajisto oli yhtäältä pettynyt omaan tekemiseensä, mutta moni myönsi, että eroa on pääsarjan ja ykkössarjan välillä oltava.

– Me treenaamme kolmesti viikossa, he varmasti enemmän kuin puolet enemmän. Hienoa on, että aikanaan LeKi ja nyt Lempo pääsee ylipäätään pelaamaan näitä upeita panospelejä kotiyleisön eteen. Kotiyleisö oli niin hienosti mukana, että kevään pudotuspeleissä on lupa toivoa hyvää lentishuumaa, tuumi Lempo-Volley-sentteri Sten Kruuda.

 

Lempovolleylaisten parhaana palkittiin kokenut Tomi Rumpunen. Libero Jyri Niemi sai kotiyleisöltä kovimmat aplodit parilla mahtavalla puolustuksellaan. Ottelun avasi Lempon ex-valmentaja Esa Kunnari, joka lauloi ”Finlandia-hymnin” komealla baritonillaan.

Lempo-Volleyn seuraava ja vuoden viimeinen kotipeli pelataan 10. joulukuuta, kun Rantaperkiön Iskun ammattimaisesti treenaaavat nuoret saapuvat haastamaan sarjakärki Lempoa.