Hakkarissa nähtiin hienoa suksirallia

– Ei tukehduttanut mutta ei oikein kulkenutkaan, tuumi Noora Sahi. Muut LeKi:n naishiihtäjät kisailivat lähellä olinpaikkaansa Ristijärvella, Oona Kettunen Italiassa asti. Kuva: Antero Korhonen

Hämeen hiihtopiirin kilpailukausi aloitettiin vauhdikkaasti Lempäälän Hakkarissa 11. joulukuuta. Hiihtotapa oli alkutalvelle tyypillisesti vapaa ja kisalatuna 1,4 kilometrin tykkilumilatu. Osallistujia oli noin 150, joten kilpailijoiden porrastaminen ladulle vaati paljon aikataulutusta.

Suunnittelua ja töitä tiesi myös se, että kilpailujen lähtö, maali, tulospalvelu ja muu tarvittava jouduttiin sijoittamaan pallokentän laajentamisen takia entistäkin ahtaammalle ”stadionille”. Kilpailujen alla pyrytti onneksi uutta lunta, jonka ansiosta voitiin järjestää kilpailijoille verryttelylatu urheilukentälle päin.

Järjestelyihin osallistui yli 30 kisalaista ja muutama ulkopuolinen.

Alle 14-vuotiaitten tiukalla 4 kilometrillä Joonas Kivistö (vas.) oli 7. ja Saku Repo 8. Kuva: Antero Korhonen

Samuli Kivistön vetämät kilpailut sujuivat myös osallistujien mielestä hyvin. Yksi kiittelijöistä oli maailmanmestari ja olympiahiihtäjä Matti Heikkinen, jonka kaksi lasta sijoittui sarjojensa kakkosiksi.

Kiitosta kovalle talkooväelle jakeli myös Viialan Virin 45-vuotiaiden 7 kilometrillä kolmoseksi hiihtänyt Jani Hevonoja. Mies ehti lumitraktorin pukilta Hakkariin kisapaikalle vajaa puoli tuntia ennen starttia – ja palasi palkintoseremonian jälkeen heti töihinsä. Verryttely jäi monot jalassa juoksenteluun koulua ympäri. Suksille hän nousi vasta starttiviivalla.

Kisan voitti Tampereen Pyrinnön Jani Peltotalo, toisena LeKi:n Markus Välimäki.

– Mielestäni tässä sarjassa olisi kauden avauskisaan riittänyt hieman lyhempi matka.

Viialan Virin Jani Hevonoja käväisi kiireesti kesken työpäivän kilpailemassa. Maalissa mies tuumi, että matka olisi voinut olla hieman lyhempi… Kuva: Antero Korhonen

Miesten yleisen sarjan 8 kilometriä voitti jo neljännen kerran Tampereen Yrityksen Valtteri Vinkanharju. LeKi:n kasvatti, sitten Ilmajoen kovaan joukkoon liittynyt, mutta nykyisin jäähdyttelevä Jussi Salo oli 12 kilpailijan joukossa 5.

Naisten 4 kilometrin kisaan osallistui 14 hiihtäjää 10 eri seurasta. Kisan voitti Vaasan Hiihtäjien Heidi Lindfors, seuraavina Pyrinnön Heidi Kukonlehto ja Saimi Vuolle. LeKi:n Noora Sahi oli 12. Syksyllä sairastettu korona sekä työt ovat rajoittaneet hänen harjoitteluaan.

LeKi:n muut naishiihtäjät eivät lähteneet Vuokatista asti kilpailemaan Hakkariin. Oona Kettunen osallistui samaan aikaan Itävallassa Ski Classicsiin ja Ella Noora Haapalehto tärkeisiin FIS-kisoihin Imatralla.

Samuli Jalonen oli M20-sarjan seiskalla 2. ja Samuel Kiviharju M18:ssa kolmonen. Kiviharju muutti kesällä Ilmajoelta Tampereelle ja liittyi saman tien LeKi:in.

Nuoremmissa sarjoissa sateli voittoja ja muita erinomaisia sijoituksia.

Kolmoseksi alle 18-vuotiaissa hiihtänyt Samuel Kiviharju muutti perheineen kesällä Ilmajoelta Tampereelle, liittyi LeKi:iin ja äiti Minna jo touhusi kilpailujen toimitsijana. Kuva: Antero Korhonen
Iloisia 12-vuotiaita tyttöjä oli palkintojenjaossa enempi kuin kuvaan mahtui. Kuva: Antero Korhonen