Toivoille makoisa ja tärkeä voitto salibandyssa

Salibandyn kakkosdivarin putoamiskamppailuun ajautunut Lempäälän Toivot kohensi itseluottamustaan oikein roimalla kouralla, kun se löi todellisessa säbä-trillerissä sarjan kärkipäähän kuuluvan TYP:n eli Typpeen Jyväskylästä rankkarikisan jälkeen maalein 8–7.

Kaksi lisäpistettä teki sarjataulukkoonkin terää, sillä LeTo on edelleen suoran putoajan paikalla, mutta vain pisteen perässä Kangasalaa ja kaksi Kalvolaa. Lohkon jumbo putoaa suoraan, kaksi seuraavaa karsii sarjapaikastaan.

Vuoden 2023 avauspelissä Jyväskylän-reissulta TiPaa eli Tikkakosken Palloa vastaan Toivoille jäi kohtuuhyvän pelin jälkeen vain luu kouraan tuloksella 8–10. Tätäkin tulosta peilaten Typpee-kotivoitto oli äärimmäisen tärkeä.

 

LeTo avasi Bläk Boksissa pelatun Typpee-pelin kuin pyörremyrsky ja hankkiutui jo 5–0-johtoon ajassa 14.07.

Keskisuomalaiset toipuivat lempääläisten tyrmäyksestä, mutta pääsivät tasoihin eli 7–7:ään vasta aivan loppusekunneilla pelaten ilman maalivahtia. Jatkoaikakaan ei ratkaisua tuonut, vaan se etsittiin voittolaukauksista, joiden sankariksi nousi Toivojen ratkaisuosuman iskenyt Heikki Kyllönen.

Typpee-ottelun tehopelaajia LeTosta olivat Sakari Haikonen (2+1) sekä kaksi osumaa iskeneet Olli Kallio ja Heikki Kyllönen.

Sunnuntaina 22. tammikuuta Ideaparkilla pelataan klassinen kuuden pisteen ottelu, kun Kalvolan Keihäs saapuu LeTon vieraaksi.