Niemelä ja Haapalehto hyvässä hiihtovauhdissa

Yhdysvaltojen legendaarisessa talviurheilukeskuksessa Lake Placidissa käytiin talviuniversiadit tammikuun lopulla. Vuoden 2023 universiadeihin voivat osallistua urheilijat, jotka ovat syntyneet 1998–2005. Urheilijan tulee opiskella korkea-asteella.

Lempääläisväriä edusti kisoissa hiihtäjä Hilla Niemelä, joka palasikin kisoista triplamestarina, sillä hän voitti kaksi henkilökohtaista ja yhden viestikultamitalin. Niemelä voitti ensiksi viiden kilometrin perinteisen väliaikalähtökilpailun ja seuraavana päivänä saman mittaisen vapaan tyylin takaa-ajon.

– Vähän on epätodellinen olo, mutta erittäin tyytyväinen olen. Tavoite oli lähteä rauhallisesti, koska vaikka viisi kilometriä on lyhyt matka, niin siellä oli paljon mäkiä, kommentoi Niemelä Suomen Olympiakomitean sivujen haastattelussa väliaikalähtökilpailun jälkeen.

Niemelä on Lempäälän Kisan juniorikoulun kasvatti, joka nyt edustaa Ikaalisten Urheilijoita ja kävi lukion Vuokatin hiihtolukiossa. Nyt Niemelä opiskelee Tampereen yliopistossa. Seuraava etappi hänellä on nuorten alle 23-vuotisten MM-kisat, jotka järjestetään Kanadan Whistlerissä ja Squamishissa 28.1.–5.2. Paikkakunnat sijaitsevat Vancouverin lähistöllä.

LeKiä edustava Ella Noora Haapalehto avasi nuorten olympiafestivaalien kisat Italiassa hienosti sivakoiden 7,5 kilometrin kisassa yhdeksänneksi noin minuutin ja 11 sekuntia ruotsalaisvoittajalle jääneenä. Haapalehdon kilpailut jatkuvat vielä toisella pidemmällä matkalla ja sprintillä sekä mahdollisesti viestissä.

Kaupin SM-hiihdoissa Lempäälän Kisa Leena Nurmi oli sprintin karsinnan 33.