Hakkarissa hiihdettiin vauhdikkaasti taidolla

P16-sarjan kolmonen Aapeli Karislahti, Lempäälän Kisa, luki startissa silmä kovana lähtöviiksen sekunteja. Matkaan lähetti Marko Lattunen. Kuva: Antero Korhonen

Iloinen ja vauhdikas hiihtosirkus pyöri viime lauantaina Hakkarin tykkilumiladulla.  Avoimet kansalliset ja alle 16-vuotiaitten Krista-cupin osakilpailu veti viivalle noin 150 kilpailijaa. Taito- ja tarkkuuskerrointa lisäsi vapaa hiihtotapa ja erittäin luistava keli.

Miesten kympillä hiihti kovimmin Tampereen Yrityksen Waltteri Vinkanharju, joka voitti jo viidennen kerran Hakkarissa. Vinkanharju oli Tampereen SM-kisoissa 11. ja voitti muutama vuosi sitten Vantaan Hiihtoseuran joukkueessa SM-mitaleita.  Mies opiskelee Tampereen teknillisessä yliopistossa. Tie- ja siltadiplomi-insinöörin tutkinto on vuotta vaille valmis.

Mikä vetää Hervannan miehen kerta toisensa jälkeen Hakkarin kisoihin?

– Lyhyt matka ja erinomaisesti järjestetyt kilpailut.

Kakkoseksi luistatti seurakaveri Otto Ruusunen. Kolmanneksi ehtivät tasa-ajalla entinen yhdistetyn kilpailija Jussi Salo sekä Espoon Hiihtoseuran Eetu Nordman. Lempäälän Kisan kasvatti Salo edustaa Ilmajoen Kisailijoita.

Sarjan M 45 kympin voitti Markus Välimäki. Kakkonen oli Ville Repo, molemmat kisalaisia

LeKi:n Samuli Jalonen kävi voittamassa sarjan M20 kympin.

Sarjassa M18 oli viisi kisalaista eli joka toinen. Akseli Pesu voitti Antti Urvannan kolmella sekunnilla. Kolmoseksi ehtinyt Oliver Kaikkonen olisi mahtunut 16-vuotiaitten sarjaan, mutta halusi hiihtää 18-vuotiaissa. Nuorukainen hiihti ja hyvin sittenkin heti sunnuntaina Lahdessa Hopeasompien esikisoissa. Uudehko kisalainen Samuel Kiviharju oli neljäs. Otso Luodeslampi joutui keskeyttämään tutustuttuaan kahdesti mättääseen.

LeKi:n ainoa naisten sarjan edustaja Noora Sahi joutui keskeyttämään vauhdikkaan kurvin jälkeisessä nousussa polven pettäessä.

Naisten ykköseksi ehti Vilja Kauranen Espoon Hiihtoseurasta.

Junioreitten Krista-cupin sarjoissa mentiin Kisan puolesta lujaa ja menestyksellisesti. Aapeli Karislahti oli vitosella kolmas kuten myös Joona Kivistö 14-vuotiaissa.  Jo sunnuntaina Kivistö hiihti sijalle 12. Lahden ”Hopparien” esikisoissa.  Saman sarjan lekiläiset Eero Siivonen oli Lahdessa neljä ja Joonas Kolehmainen viides.

Hakkarissa 12-vuotiaitten kolmosella kisalaiset ottivat kaksoisvoiton: Aleksi Kivistö voitti, Luka Laurila toinen ja varmistajana Eero Lattunen kuudes. Kaksi vuotta nuorempienkin voitto jäi järjestäjätaholle, kun Lauri Tarhonen voitti, Arttu Ylilehto oli kahdeksas. ja Ville Ohralahti kymmenes.

12-vuotiaiden tyttöjen lähdön voitti LeKi:n Anni Siivonen. Aino Kovero ja Minea Pihlaja jäivät taaemmaksi.  14-vuotiaissa Ella Rajala oli kahdeksas ja Iida Salonen 12:s.

Teksti ja kuva: Antero Korhonen