”Paikallispelin fiiliksen aistii pelaajissa” – LeKi ei onnistunut Nokian Pyryn lyömisessä vieläkään

Aleksi Tiala ja maalivahti Valtteri Kyllinen olivat kiireisiä, kun paikallispelissä Nokian Pyry oli maalein 7–4 LeKiä parempi. Kuva: Jarno Hietanen

Tappara vastaan Ilves. Ottelu, mikä ei jätä kylmäksi edes sellaisia, joita ei urheilu ja jääkiekko innosta. Tampereen seudulla kaikilla on mielipide, kumpi on parempi tai ainakin kumpi on lähempänä sydäntä.

Suomi-sarjassa ei vastaavaa hekumaa tokikaan saada aikaan, mutta toki Nokian Pyryn ja Lempäälän Kisan väliset ottelut ovat lataukseltaan erilaisia kuin muut runkosarjan kamppailut.

– Kyllä paikallispeli on erilainen kuin pelit muita vastaan. Paikallispelin fiiliksen aistii pelaajissa, ei valmentajan tarvitse joukkueeseen pumpata henkeä, arvioi LeKin päävalmentaja Mikko Sulonen.

LeKi matkasi lauantaina 4. helmikuuta Nokialle, missä Pyry oli jälleen kerran tehokaampi ja vei voiton lukemin 7–4. Kauden edelliset paikalliskamppilut ovat päättyneet LeKi ensiksi mainittuna seuraavasti: 1–3, 3–6 ja 3–5.

– Pyry on erinomainen joukkue. Toki meilläkin on ollut saumat pärjätä, kuten tässä viimeisimmässäkin. Meidän vuoromme voittaa koittaa sitten pudotuspeleissä, Sulonen miettii.

Pyry tulee voittamaan Suomi-sarjan runkosarjan, tiedot Nokian suunnasta kertovat, että nousuajatuksia Mestikseen seuralta löytyy. LeKi on sarjassa neljäntenä, keskikasti on varsin tiivis.

Nokialla paikallispeli oli vielä päätöserän puolivälissä tasan 4–4, mutta kaksi lekiläisjäähyä kostautuivat erän lopussa. Kaksi viimeisintä Pyryn maalia tehtiin LeKin tyhjään maaliin, kun lempääläiset hakivat osumaa ilman veskariaan. Juuso Papinsaari (1+1) ja Miska Autio (0+2) olivat kahden tehopisteen pelaajia.

Kooveesta tulleet lainat eli Aku Kinnari ja Matias Hautala palasivat emoseuraansa. LeKillä on kuitenkin silmät ja korvat auki, josko markkinoilta löytyisi vielä sopivia palasia tämän kauden joukkueeseen. Siirtoraja menee umpeen 15. helmikuuta.

– Emme me vielä ole niin sanotusti lukinneet joukkuettamme eli aistit ovat valppaana, muotoilee Mikko Sulonen.