Rajaseuduilta-konsertti Lempäälän kirkossa laskiaissunnuntaina

Lempäälä saa uudestaan vieraakseen Suomen kansallisoopperan bassolaulaja Matti Turusen ja Hollolan seurakunnan johtavan kanttorin Jussi Keltakankaan.

Jaakko Ryhänen -salin tuki ry järjestää laskiaissunnuntai-iltana 19. helmikuuta Lempäälän Pyhän Birgitan kirkossa konsertin.  Turunen ja Keltakangas esittävät musiikkia ukrainalaisesta, suomalaisesta ja israelilaisesta perinteestä.

− Kulttuureiden kohdatessa rauhan löytäminen voi olla ajoittain vaikeaa, mutta toisaalta juuri kohdatessa syntyy suurinta taidetta. Taidetta, joka puhuttelee kuulijaansa ja todistaa, että juuri rajaseutujen kulttuuri on merkki itsenäisyydestä ja merkittävyydestä, kertoo Matti Turunen.

Turunen esiintyy parhaillaan Tampereen Oopperan Lentävän Hollantilaisen merikapteeni Dalandin ja Suomen kansallisoopperan Turandotin Timurin rooleissa. Matti Turunen ja Jussi Keltakangas ovat molemmat opiskelleet Sibelius-Akatemiassa musiikin maistereiksi.

 

Jaakko Ryhänen -salin tuki ryn tavoitteena on saada entiseen Piippo Oy:n tehdasrakennukseen, nykyiseen Piippokeskukseen, kulttuuritalo, jossa on muiden tarvittavien tilojen ohella ajanmukaiset vaatimukset täyttävä sali konserttien ja juhlien sekä elokuvien, tanssin ja muiden vaativiakin olosuhteita edellyttävien esitysten järjestämispaikkana. Kulttuuritalo on tarkoitettu kaikille kulttuurista kiinnostuneille, niin kulttuurin esittäjille kuin kulttuurinnälkäiselle yleisölle.

Yhdistyksessä on jäseninä noin 100 henkilöä ja joitakin yrityksiä kannatusjäsenenä.